Şanlıurfa Belediyesinden sosyal etkinlik

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, sosyal etkinliklerinden birini daha gerçekleştirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2013 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şanlıurfa Belediyesinden sosyal etkinlik

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, sosyal etkinliklerinden birini daha gerçekleştirdi.

Şanlıurfa Belediyesi, Ayın Konseri ve Kadınlar Günü etkinlikleriyle takdir toplarken dün gece Doç.Dr. Mustafa Karataş ve Grup Dergah ile "Muhabbet Dergahından Esintiler" programını gerçekleştirdi.

Halka açık ve ücretsiz yapılan "Muhabbet Dergahından Esintiler" programı Şanlıurfa Belediyesi'nin Esentepe Mahallesindeki Nikah ve Konferans Salonunda yapıldı. Şanlıurfalılar, bin 200 kişilik salona sığmayınca dışarıya sinevizyon kuruldu. Salona sığmayanlar programı sinevizyondan takip etti.

Gönül Sohbetleri'nde konuşan Doç.Dr. Mustafa Karataş, Peygamber Yolu" konulu sohbetinde gençlere öğretilmesi gereken başlıca değerlerin 'İman, ibadet, ahlak ve edep' olduğunu söyledi. Gençlerde güç gösterisinin daha fazla olduğunu ve bu güç gösterisinin terbiye edilmezse, zapt edilemez hale dönüşeceğini aktaran Gönül Sohbetlerinin üstadı Doç. Dr. Mustafa Karataş, her şeyin bir edebi olduğunu ve aile içi iletişimde sevgi dilinin önemli olduğunu hatırlattı. Karataş, "Hayatımızı kendi elimizle, kendi dilimizle güzelleştirmeliyiz" dedi.

Hz. Muhammed (s.a.v)'in her fırsatta çocuklara nasihatte bulunduğunu söyleyen Karataş, "Bugün insanların birbirini dinlemeye vakti yok. İnsanlar iletişim çağında iletişim kuramıyor" dedi ve özellikle anne babalara, çocuklarına nasihatte bulunmalarını tavsiye etti.

"Allah'tan yardım talep et ve O'na sığın" şeklinde nasihatte bulunan Karataş, Allah'ın takdirinden ötesinin insana fayda etmeyeceğini kaydetti. Bir gencin kendini Allah yolunda vakfetmesi lazım" diyen Karataş, gençlerin hayra gitmesi gerektiğini vurguladı. Zorla değil, tatlı dille nasihatte bulunmanın önemine değinen Karataş, "Tek bir güzel cümle, bir kişinin hidayete ermesine yardımcı olabilir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber