Balıklıgöl Devlet Hastanesi laboratuvar kontrolünde 2. Oldu

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi biyokimya laboratuvarı dış kalite kontrol programına katılan laboratuvarlar arasında 2.ve 3.oldu.kaliteli sonuç vermektir.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2013 12:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Balıklıgöl Devlet Hastanesi laboratuvar kontrolünde 2. Oldu

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi biyokimya laboratuvarı dış kalite kontrol programına katılan laboratuvarlar arasında 2. ve 3. oldu.

Şanlıurfa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada konuyla şu ifadeler kullanıldı "Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi Biyokimya Laboratuvarı olarak

hedefimiz yüksek standartta, doğru, güvenilir ve

kaliteli sonuç vermektir. Bir laboratuvar için en önemli kalite kriterlerinden biri uyguladığı kalite kontrol programıdır. Laboratuvarımızda bilimsel standartlara uygun olarak kalite kontrol programları uygulanmaktadır. Sonuçların doğruluğunu garanti altına almak adına her test için günlük olarak iç kalite kontrol programı yapılmakta ve dış kalite kontrol programlarına (KBUDEK) katılarak Türkiye'deki laboratuvarlar arasındaki yerimiz ve kalitemiz belgelenmektedir.Laboratuarımız Klinik Biyokimya Uzmanları Derneği Eksternal Kalite Kontrol ( KBUDEK ) programı 2012 dönem sonu raporlarında, klinik biyokimya programına katılan 409 Laboratuar arasında 3., hormon programına katılan 325 Laboratuvar arasında da 2. olmuştur."

Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Şahin Yaztürk ise, "Böyle güzel başarılar elde ederek, bizlere bu haklı gururu yaşatan biyokimya uzmanlarımız Uzm. Dr. Esra Nur Yetkin, Uzm. Dr. Tülay Köycekaş Eşkin 'e ve tüm biyokimya laboratuvarı çalışanlarına teşekkür ederim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber