Köprü inşaatı bitirilemiyor

Beytüşşebap- Şırnak karayolunda bulunan köprü inşaatında çalışan taşeron firmaya bağlı işçiler, ücretlerinin verilmediğini öne sürerek çalışmaları yarıda bıraktığı için köprü bitirilemiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2013 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köprü inşaatı bitirilemiyor

Terör örgütü PKK tarafından, 2 Eylül 2012 tarihinde Beytüşşebap- Şırnak karayolunun 4'üncü kilometresinde bulunan köprü, patlayıcı ile tahrip edildi. Bunun üzerine karayolları ekipleri, yıkılan köprünün yanına geçici bir köprü inşa etmiş, ancak su taşkını sebebiyle bu köprü, 10 Kasım 2012 tarihinde yıkılmıştı. Onarılan köprü, son yağışlarla yeniden yıkıldı. 2 gündür Beytüşşebap-Şırnak, Beytüşşebap-Hakkari karayolu ulaşıma kapanırken, Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel, belediye personellerini geçici köprüyü yapmak için yönlendirdi. 8 saatlik çalışmanın ardından dereye betondan oluşan buz boruları yerleştirerek yol trafiğe açıldı.

Bu arada, tahrip edilen asıl köprünün yeniden hizmete girmesi için çalışmaları yürüten ustabaşı, ücretlerini alamadıklarından dolayı çalışmalarını yarıda bıraktıklarını söyledi. Sorunun devam etmesi halinde köprünün bitirilemeyeceğini aktaran ustabaşı, “Böyle giderse köprü hiç bitmeyecek, köprü böyle kalacak. Çünkü taşeron firma bize ücretimizi vermeyeceğini söyledi. Eğer paramız verilseydi, bizler bu köprüyü çoktan bitirirdik. Yoksa bu insanlar bu kadar mağdur olmazdı. İşçiler paralarını alamadığı gerekçesi ile çalışmıyor, onlar da haklı” dedi.

Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel ise “Aslında burası Karayolu Bölge Müdürlüğü'ne ait. Normalde Karayolları Müdürlüğü'nün müdahale etmesi gerekiyor. Ancak insanlarımızın daha fazla mağdur olmaması için iş makinemizi ve ekibimizi gönderdik. Bir an önce geçici de olsa bu yolun ulaşıma açılmasını sağlamak istedik” diye konuştu.

Öte yandan, karayolları yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, Karayollar Genel Müdürlüğü'nün talimatlarını beklediklerini, ondan dolayı köprü onarım çalışmalarına başlayamadıkları belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber