'Engelsiz Okul Modeli Bilgilendirme' toplantısı

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 10 ilde yürütülen ''Özel Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi'' kapsamında, İstanbul'da ''Engelsiz Okul Modeli Bilgilendirme'' toplantısı yapıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2013 15:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
'Engelsiz Okul Modeli Bilgilendirme' toplantısı

Beykoz Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Özel Eğitim Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü İzleme Değerlendirme Grup Başkanı Mehmet Ata Öztürk, her bireyin potansiyel engelli olduğunu söyledi.

Öztürk, Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Beyannamesini tanıdığını hatırlatarak, eğitimde ihtiyaçlara göre hizmet sunulması gerektiğini vurguladı.

Mehmet Ata Öztürk, kaynaştırma eğitimine ilişkin yaptığı sunumda, engelli bireylerin ailelerinin nelere ihtiyaç duyabildiğine dikkati çekti.

Projenin amacı ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilen toplantıda, eğitmenler de aldıkları eğitimin gerek öğretmenler ve öğrencilerle iletişimde, gerekse ailelerle işbirliği üzerinde oluşturduğu olumlu etkilere ilişkin deneyimlerini paylaştı.

Toplantıya, özel eğitim ve hizmet içi eğitimlerden sorumlu öğretmenler, İl Milli Eğitim şube müdürleri, Rehberlik Araştırma Merkezi yetkilileri, okul aile birliği temsilcileri ve veliler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber