4 yıl önce ölen askere, 'Sefer görev emri tebliği'

Tunceli'de 4 yıl önce askerlik görevini yaparken intihar ettiği ileri sürülen Murat Oktay Can için Antalya'da yaşayan ailesine ''Sefer görev emri tebliği'' geldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2013 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
4 yıl önce ölen askere, 'Sefer görev emri tebliği'

Tunceli'nin Hozat ilçesinde 2009 yılında askerlik görevini yaparken nöbet mevkisinde ölü bulunan ve intihar ettiği öne sürülen Piyade Er Murat Oktay Can'ın Kepez ilçesi Erenköy Mahallesi'nde yaşayan baba evine, Kepez Askerlik Şube Müdürlüğünce ''Sefer görev emri tebliği'' gönderildi.

Murat Oktay Can'a hitaben yazılan tebliğde, ''Sefer görev emriniz tebliğ edilecektir. Tebliğ işleminin yapılabilmesi amacıyla bu yazı ile en yakın askerlik şubesi başkanlığına müracaat etmenizi, etmediğiniz takdirde hakkınızda 7201 sayılı Tebligat Kanunu gereği işlem yapılacağını bilmenizi rica ederim'' denildi.

Baba Oktay Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da olduğu sırada tebliğin geldiğini öğrenerek Antalya'ya döndüğünü söyledi. Tebliği inceleyince büyük üzüntü yaşadığını dile getiren Can, ''Oğlumun yerine ben askere giderim. Bu tebliğ bizi bir kez daha yıktı'' dedi.

Tebliği inceledikten sonra Kepez Askerlik Şubesi'ne gittiğini ve evrakta imzası bulunan komutanla görüştüğünü anlatan Can, komutanın yanlışlık yapıldığını belirterek kendisinden özür dilediğini ifade etti. Oktay Can, yazıyla ilgili sorumlular hakkında dava açmayı düşündüğünü dile getirdi.

Vefat etmiş askerlerin ailelerine bu tür yazıların gitmemesi gerektiğini vurgulayan Can, ''Tebliğ elimize geçince yıkıldık. Sanki o günü bir kez daha yaşadık. Bu kağıt ne anlama geliyor, anlamadık. Oğlum mezardan mı çıkıp askere gidecek. Umarım bu tür kağıtlar başka anne ve babalara gitmez'' diye konuştu.

Muhabir: Süleyman Elçin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber