Kamu'da elektronik ihale şeffaflığı sağlanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2005 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu alımlarına ilişkin ihale işlemlerinin elektronik ortamda gerçekleştirilmesini amaçlayan elektronik ihale projesi (e-ihale) çalışmaları hızla devam ediyor.

İnsan unsurunu en aza indirerek, yolsuzluk iddialarını ortadan kaldırmayı ve ihale süreçlerinde şeffaflığı sağlamayı amaçlayan proje ile artık "gizli-saklı" hiçbir bilgi kalmayacak.

Bu kapsamda, ihale sürecine katılacak kişi ya da kurum ve kuruluşlar hakkında sicillerinden, vergi borcuna, mali durumlarından, prim ödemelerine kadar en ince ayrıntı öğrenilebilecek. Böylelikle herhangi bir konuda yanlış beyanın da önüne geçilebilecek.

Kamu İhale Kurumu, e-ihale projesi kapsamında ilk etapta, kamu alımları sisteminin iyileştirilmesi, etkin kamu alımları politikalarının oluşturulması ve e-ihalenin de aralarında bulunduğu projelerin geliştirilmesi için bilimsel destek sağlanması amacıyla TOBB Ekonomi ve Teknik Üniversitesiyle protokol imzaladı.

Kurum, 11 Kasım tarihinde ilaç alımlarında pilot elektronik ihale projesinin uygulanması amacıyla Sağlık Bakanlığı ile protokol imzaladı. Buna göre, 2006'nın ikinci yarısında Sağlık Bakanlığı ile ilaç alımlarında elektronik ihale uygulamasında başlaması planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber