Aydın'da bahar meyve ve sebzeleri tezgahlardaki yerlerini aldı

Ülkenin pek çok yerinde ağır kış şartları devam ederken, Aydın'da ısınan havalarla birlikte bahar meyvelerini pazaryerlerindeki tezgahlarda yerini aldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2013 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aydın'da bahar meyve ve sebzeleri tezgahlardaki yerlerini aldı

Ülkenin pek çok yerinde ağır kış şartları devam ederken, Aydın'da ısınan havalarla birlikte bahar meyvelerini pazaryerlerindeki tezgahlarda yerini aldı. Çilek, çağla, kedirgen gibi çeşitli sebze ve meyveler pazarcıların yüzünü güldürdü.

Geçen hafta turfanda olan, çağla, çilek, kedirgen, domates, bakla ve salatalığın bu hafta döküm hale geldiğini ve fiyatlarının gayet cazip olduğunu belirten Aydınlı pazarcılardan İbrahim Kayar, "Bu yıl kış mevsiminin ılıman geçmesi nedeniyle bahar meyveleri biraz daha erken çıktı. Şu anda çileğin kilosu 3-4 TL'den çağlanın kilosu ise 7-8 TL'den satılıyor. Fiyatlar uygun olunca vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor. Türkiye'nin pek çok ilinde ağır kış şartları devam ederken Aydın'da bahar yaşanması Aydın'da yaşayanlar için büyük şans. Hem pazarcılar, hem de vatandaşlar mutlu" diye konuştu.

Önümüzdeki haftalarda erik meyvesinin de hasta edilmeye başlayacağını belirten üreticiler, bu yıl yağışların güzel olduğunu ve bereketli bir sezon beklediklerini ifade ettiler.

Aydın Salı pazarında bu hafta; patates 50 kuruş, soğan 1 TL, kedirgen 3 TL, çilek 3-4 TL, çağla 7 TL, kabak 2 TL, bakla 1.5 TL enginar ve pırasa 1.5 TL'den satıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber