Adana'da 2012 yılında 10 ton uyuşturucu madde ele geçirildi

Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, 2012 yılında sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 10 ton uyuşturucu madde ele geçirildiğini açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2013 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adana'da 2012 yılında 10 ton uyuşturucu madde ele geçirildi

Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, 2012 yılında sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 10 ton uyuşturucu madde ele geçirildiğini açıkladı. Gürkan, “Kentimizin huzuru, milletimizin mutluluğu için gereken bütün tedbirleri alarak, gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Gürkan, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) tarafından düzenlenen geleneksel kaynaşma toplantısına katıldı. Burada emniyet faaliyetleri hakkında dernek üyesi işadamlarına bilgiler veren Gürkan, bu tür toplantıların güvenlik sorunlarının çözümüne büyük katkı sağlayacağını söyledi.

ASKON'un faaliyetlerini yakından takip ettiğini dile getiren Gürkan, özellikle yeni anayasa için yapılan katkının kamuoyunun hassasiyetlerini yansıtan bir çalışma olduğunu dile getirdi. Yaptıkları yatırımlarla, bir çok insana istihdam sağlayan işadamlarına teşekkür eden Gürkan, bu yatırımların oluşması için kendilerinin de huzur ortamını sağlamaya devam edeceklerini kaydetti. Özellikle uyuşturucuyla mücadele çalışmaları hakkında da bilgiler veren Gürkan, şunları söyledi:

“Uyuşturucuya yönelik vatandaşlarımızın da desteğiyle ilimizde gerçekleştirilen başarılı operasyonlar neticesinde, ülkemize maddi manevi zarar veren suç örgütlerine büyük darbeler vurulmuştur. Sokak satıcılarına yönelik yapılan çalışmalarda 2012 yılı içerisinde yaklaşık 10 ton uyuşturucu madde ele geçirilmiştir. 2013 yılında ise bu güne kadar gerçekleştirilen operasyonlarla zehir tacirlerine geçit verilmemesi emniyet personelim adına gurur verici bir neticedir. Gerek uyuşturucu madde ele geçirmede, gerekse çeteler ve yolsuzlukla mücadelede ilimiz,başarı seviyesini üst düzeye çıkarmıştır.”

Madde bağımlısı gençlere yönelik olarak hazırlanan “Geleceğimiz 20 Genç” projesi hakkında da bilgiler veren Gürkan, “Uyuşturucu kullanıcı bireylerle günün çoğunu birlikte geçiren yaşam koçu polislerimiz, büyük uğraşlar ve gösterdikleri özverili çalışmalar sonunda 20 bağımlıdan 16'sının uyuşturucu madde kullanımını bırakmalarını sağlamıştır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin karartılmaya çalışılan hayatlarına uzattığımız eller ileriye dönük çalışmalarımızın umut ışığı olmuştur. Okul kantinlerinde ve çevresindeki parklarda uyuşturucu madde kullanımı ve satışı ile ilgili olarak Müdürlüğümüz görevlilerince gerçekleştirilen kontrollerde herhangi bir suç unsuruna rastlanılmamış olması bizleri sevindirmiştir. Benzer uygulamalar ilerleyen süreçte de devam edecektir” diye konuştu.

Emniyet Müdürlüğü olarak, vatandaştan alınan destek ve yenilikçi hizmet anlayışıyla görevlerini sürdürdüklerini ifade eden Gürkan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Suçla mücadele odaklı sürdürülen yaklaşımlara paralel olarak, görev alan güven timlerimiz, halkın içinde, halktan birisi gibi hizmet vermektedir. Simitçi, boyacı ya da dondurmacı olarak insanların içinde görev yapan güven timlerimiz, ilimizde huzur ve güvenin sağlanması, işlenen suçlara anında müdahale etmek adına en büyük yardımcılarımızdır. Önleme faaliyetleri en üst seviyede yapılmakla birlikte, meydana gelen olaylara dar bölge uygulamaları sayesinde, hemen el koyulmakta ve tüm ihtimaller düşünülerek yapılan çalışmalar neticesinde, suçlular çok kısa zamanda suç aletleri ile birlikte yakalanmaktadır. Adana'mızda güvenlik hizmetini sunarken Mevlana'nın 'Bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez' deyişinden ilham alarak, valimizin himayelerinde tüm kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde büyük bir özveri ile yarının Adana'sına daha kaliteli ve sürdürülebilir bir gelecek sunabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz.”

Daha sonra ASKON Şube Başkanı Recep Çalışkan, hizmetlerinden dolayı Gürkan'a teşekkür ederek, plaket takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber