Ömer Balıbey'den 800 lisenin müdürüne eleştiri yağmuru

Haber Giriş : 13 Aralık 2005 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Balıbey kentteki 800 lisenin müdürünü eleştiri yağmuruna tuttu. Sert konuşan Balıbey, ?6 ay önce müdür olan adam tosun gibi yatıyor. Niye yatıyorsun? Yatan aslan istemiyorum. Artık parolanız, ?Gezen tilki yatan aslandan daha iyidir' olacak' dedi...

iSTANBUL'DAKİ liselerde son yıllarda yapılan uyarı, genelge ve yönetmeliklere rağmen kılık-kıyafet ve öğrenci davranışlarında artan bozulmalar İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey'i çıldırttı. Ataşehir'deki Vali Erol Çakır Öğretmenevi'nde tüm lise müdürlerini toplayan Balıbey, tam 1.5 saat boyunca müdürleri eleştiri yağmuruna tuttu. İşte bunlardan bazıları:

Tosun gibi yatıyorlar: Gezen tilki yatan aslandan daha önemlidir. Aslanlık falan hikaye...600 trilyonluk okul yaptık. Ben 3:00'de yatıp, 5:00'te kalkıyorum. 6 ay önce müdür olan adam tosun gibi yatıyor.

Bayrak törenleri: Okul müdürü bayrak törenlerine muhakkak katılacak. Okul müdürleri her pazartesi yaptığı konuşmayı bir öğretmene yaptıracak. Çünkü 10 senedir konuşan müdürler. Öğrenci soğukta dakikalarca bekletilmeyecek. Bir bayrak töreni dosyanız olacak. Ani denetlemeler yapacağım.

Öğrencilerin saygısızlığı: Yepyeni okulların 3 ay içinde kapı ve camları kırılıyor. Her yer pislik içinde.. Devlet temsilcileri geldiğinde çocuklar saygısızca oturuyor. Öğretmene saygısız, arkadaşına saygısız öğrenci. Burada eğitim eksikliği var demektir.

Kıyafetlerde laçkalık: Sokaklarda görüyoruz. 700 bin liselinin bu halde dolaşmasına, okul çıkışı yakışmayan yerlere gitmesine izin vermeyeceğiz. Lise öğrencileriyle baba-oğul gibi konuşup, ülke şartlarını anlatacaksınız. Bunu 2 ayda bir yapacaksınız.

Ya yapın ya çekin gidin: ?İlçe müdürleri bir havadan okul müdürleri ayrı havadan çalamaz. Ya yaparsın, ya çeker gidersin. Ben de yapamıyorsam bırakayım. Milli duyguların olmadığı bu kültürel erezyonda çocuklarımızı korumak zorundayız.

Müdürler mangalda: Okul müdürünü ne zaman arasak yok. Adam, Çatalca'da mangal partisinde. Müdür okulunun başında olacak, müdür okulunun hamalı olacak...

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber