Haber Sen, PTT Yasa Tasarısına karşı iş bırakacak

Haber-Sen Genel Başkanı Ufuk Beytekin, Denizli Eğitim- Sen binasında PTT yasa tasarısına karşı bir basın toplantısı düzenledi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mart 2013 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Haber Sen, PTT Yasa Tasarısına karşı iş bırakacak

Yeni yasa tasarısına göre PTT'nin sermayenin eline teslim edildiğini belirten Haber-Sen Genel Başkanı Ufuk Beytekin, Posta Hizmetleri Kanunu'nun geri çekilmemesi halinde 27 Mart Çarşamba günü iş bırakacaklarını açıkladı.

Beytekin yaptığı açıklamada, "Bu yasa tasarısı halkın parası kadar itibar görmesini öngörürken mevcut devlet memurlarını da güvencesiz hale getirmeyi amaçlıyor. Hiç bir kanuna tabi olmaksızın Bakanlar Kurulunun hazırlayacağı bir yönetmeliğe tabi idari sözleşeme ile sözleşmeli personel yapılıyorlar. Kendilerine ve çocuklarına reva görmedikleri bir hayatı bizlere ve çocuklarımıza reva görüp kader diye belleterek bizleri biat ettirmek istiyorlar. Biz, halkımızın bölgelerde PTT'lere sahip çıkmasını ve bizimle birlikte itiraz etmesini bekliyoruz. Eğer halk PTT'ye sırtını dönerse ülkesinin ve çocuklarının geleceğine sırtını dönmüş olacaktır. Bizler bu hayatı kadın-erkek hep birlikte değiştireceğiz. 27 Mart'taki eylemimize bütün halkımızı destek için çağırıyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber