Yıldırım, 48 küçükbaş hayvanı telef etti

Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde, üzerine yıldırım düşen sürüdeki 200 küçükbaş hayvandan 47'si keçi, 1'i koç 48'i telef oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Mart 2013 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yıldırım, 48 küçükbaş hayvanı telef etti

Dalaman'a bağlı Şerefler Köyü'nde besicilik yapan Murat Karateke, önceki sabah saatlerinde büyük bölümü keçilerden oluşan sürüsünü otlatmaya götürdü. Karateke, sürüsüyle köyün yakınındaki çam ağaçlarıyla kaplı dağlık alanda sağanak yağmura yakalandı. Bir süre sonra ise büyük bir gürültüyle sürünün altında bulunduğu çam ağacına yıldırım düştü. Yıldırım sürüdeki 200 küçükbaş hayvandan 2 teke, 45 anaç keçi ve 1 koçu telef etti. Sürü sahibi Karakete'nin haber vermesi üzerine olay yerine gelen Kıl Keçisinin Halkelinde Islahı Projesi Sorumlusu Veteriner Hekim Öztürk Avcı ve Dalaman İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veterineri Müşerref Yıldırım incelemelerde bulundu.

Dalaman Gıda,Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ergün Akdeniz, yaşanan olaydan duyduğu üzüntüye dile getirip, sürü sahiplerinden hayvanlarını sigortalatmalarını istedi. Tarım Sigortaları Havuzu tarafından koyun ve keçiler ile koç ve tekeler için ölüm riski sigorta kapsamına alındığına dikkati çekip, "Devlet prim desteği oranı yüzde 50 oranında uygulanmaktadır" dedi. Akdeniz, sürü sahipleri ve çobanları yağışlı havalarda ağaç altlarında durmamaları konusunda da uyardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber