Banka soygunu şüphelisi: Tefecilere borcumu ödedim, ceza önemli değil

İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde, 3 yaşındaki oğlunun tedavi masrafları için tefeciden aldığı borcu ödeyemeyince oyuncak tabancayla banka şubesini soyan, aldığı 26 bin 700 TL parayla da borçlarını kapatan Ü.N.'nün, verdiği ilk ifadeyle polisleri şaşırttığı ortaya çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Mart 2013 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Banka soygunu şüphelisi: Tefecilere borcumu ödedim, ceza önemli değil

Sabıkası bulunmayan Ü.N.'nin polise, alacağı cezanın önemli olmadığını, tefeciye olan borcunu ödemesinin kendisi için yeterli olduğunu ve onların artık ailesine zarar verme riskinin kalmadığını söylediği öğrenildi. Bu arada Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün, Ü.N.'nin ailesine destek olacağı kaydedildi.

6 Mart Çarşamba günü saat 10.00 sıralarında Mustafa Kemal Caddesi üzerindeki banka şubesinde meydana gelen olayda, içeriye giren kimliği belirsiz soyguncu, oyuncak tabancayla etkisiz hale getirdiği güvenlik görevlisi N.N.'nin belindeki gerçek tabancayı aldıktan sonra 26 bin 700 TL parayı alarak kaçtı. Kırmızı renkli eldiven kullanan soyguncunun yakalanması için harekete geçen Gasp Büro Amirliği ekipleri, çevredeki yaklaşık 450 işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Soygunda kullanılan aracın çöl grisi renginde Fiat Linea marka otomobil olduğu belirledi. İzmir'de bu modeldeki yaklaşık 400 aracın tümünü tek tek araştıran polis, Çay Mahallesi semtinde oturan iki çocuk annesi S.O.'ya ulaştı. S.O.'nun verdiği bilgilerler doğrultusunda birlikte yaşadığı 27 yaşındaki Ü.N. gözaltına alındı.

OĞLU İÇİN YAPMIŞ

Soygun anları güvenlik kameralarına yansıyan Ü.N.'nin, eşi askerde görev şehidi olan S.O. ile maaşı kesilmesin diye nikahsız olarak yaşadığı, bu birlikteliğinden 2009 yılında dünyaya gelen oğullarının damağında rahatsızlık olduğu, onun tedavi giderleri için de bankaların kredi vermemesi üzerine tefecilerden borç almak zorunda kaldığı ortaya çıktı. Tefecilerin de kendisini borcu için sıkıştırması üzerine bir gün daha süre istedikten sonra da bankaya gidip soygunu gerçekleştirdiği saptandı.

ŞAŞIRTAN İFADE

İşlemlerin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı tutuklanan Ü.N.'nin, gözaltına alındıktan sonra verdiği ilf ifadedeki sözleri, polisi de şaşırttı. Oğlunun tedavi giderlerini karşılamak için soygunu gerçekleştirdikten hemen sonra borcunu ödeyip senetlerini alan Ü.N.'nin, polise, alacağı cezanın önemli olmadığını, tefeciye olan borcunu ödemesinin kendisi için yeterli olduğunu, onların da artık biri üvey iki çocuğuna bir zarar verme riskinin kalmadığını söylediği öğrenildi. Tutuklandıktan sonra çocuklarına ve eşine zarar gelmesini de engellemek isteyen Ü.N.'nin, tefeciler hakkında da polise bilgi vermediği belirtildi.

AİLE İÇİN BAKANLIK DEVREDE

Ü.N.'nin, yakalanmasının ardından ortaya çıkan hayat hikayesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na harekete geçirdi. Bakanlıktan gelen talimat doğrultusunda Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürlüğü yetkililerinin, Ü.N.'nin çocuklarının ve birlikte yaşadığı S.O.'nun yanına gidip inceleme yapacağı, belirtilen durumların doğruluğunun tespitinin ardından da aileye para yardımında bulunulacağı bildirildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber