Şehit anneleri Öcalan'ın açıklamasını olumlu buldu

Diyarbakır'da dün Nevruz kutlamalarında bölücü terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın açıklamalarını olumlu bulduklarını belirten Adanalı şehit aileleri, "Anaların yüreğinin bir daha yanmaması için inşallah söylenenler gerçekleşir" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2013 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da şehit aileleri, dün Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında bölücü terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın devletin başlatmış olduğu süreç sonucunda PKK'nın silah bırakması ve yurt dışına çıkması gerektiği, ayrıca Çanakkale'de Türk ve Kürtler'in beraber savaşarak ülkeyi beraber kurduğu yönündeki açıklamalarını değerlendirdi. Tek oğlu Murat Sofuoğlu'nu vatani görevini Tokat'ın Niksar ilçesinde yaparken 1998 yılında şehit veren Tülay Sofuoğlu (60), aradan 15 yıl geçmesine rağmen acısının dinmediğini, yaşamadığını belirterek, "Bizim için artık yapılacak bir şey yok ancak, şuan oğlunu askere gönderen annelerin ciğerinin yanmaması için atılan adımları destekliyoruz. Abdullah Öcalan'ın PKK silah bıraksın, yurt dışına çıksın açıklaması da çok doğru bir söz, inşallah olur. Biz yandık başkaları da yanmasın. Bir çare, bir çözüm bulsunlar. Bu daha önce yapılsaydı bu kadar şehit olmazdı, bu kadar insan ölmezdi" dedi.

Siirt'in Eruh kırsalında piyade komanda çavuş olarak vatani görevini yaparken şehit olan Ali Kars'ın (21) annesi Hatice Kars (60) ise, oğlunun askerliğinin bittiği gün şehit düştüğünü belirterek, "Oğlum şehit olduğundan bu yana ben yaşamıyorum. Buraya gelmeden duramıyoruz. Şehitliğe sürekli gelmek istiyoruz" diye konuştu.

Şehit annesi Kars, "Anaların ağlamaması için başlayan süreç çok güzel, eğer süreç ilerlerse süreç yürürse çok iyi bir şey. Başka anneler yanmasın, çok zor bir acı. Öcalan'ın son açıklaması da çok güzel bir açıklama. Eğer yalan olmazsa, tam giderse güzel bir şey. Ama kalpleri, fikirleri hainse hiç kimse bir şey yapamaz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber