Vekillere 'üslup' konusunda balans ayarı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2005 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti, Bakanlara ve parti yönetimine ağır eleştirilerde bulunan Balıkesir Milletvekili Çömez ile parti politikalarına karşı sert çıkış yapan Afyon Milletvekili Koçak'ın tartışmalara yol açan konuşmalarının ardından milletvekillerine balans ayarı yapacak.

Parti yönetimi, milletvekillerinden üsluplarını yumuşatmalarını ve muhalefetin eline koz vermemelerini isteyecek. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Çömez ve Koçak'ın sert çıkışlarının ardından yaşanan süreci masaya yatırdı. Partide son dönemde yaşanan muhalif çıkışlara karşı izlenecek stratejiyi belirleyen yönetim, yol haritasını çizdi. Parti yönetimi, milletvekillerinden katıldıkları tüm platformlarda 'üslup' ayarlaması yapılmalarını isteyecek. Milletvekilleriyle yapılacak toplantılarda eleştirilerin dozunun iyi ayarlanması gerektiğine vurgu yapacak olan AK Parti yönetimi, "Üslubunuzu yumuşatın. Sizin bu çıkışlarınız parti ve hükümet aleyhine kullanılıyor. Yaptığınız açıklamalara sadece ifade özgürlüğü penceresinden bakmak yanlış olur. Çıkışlarınız parti aleyhine kullanılıyor. Bunun önüne geçmek için üsluplarınız daha normal olmalı, eleştirilerinizin dozu çok keskin olmamalı. Çünkü bunu kötüye kullanan kesimler var" uyarısında bulunacak.

Belirlenen strateji doğrultusunda parti yönetimi de milletvekillerinin eleştirilerinden yapıcı olanlardan yararlanacak ve bu eleştiriler doğrultusunda parti politikalarını yeniden gözden geçirecek. Partinin her kademesinde "söylem birliği" oluşturmak amacıyla harekete geçen AK Parti, milletvekillerinin yanı sıra Bakanlar, Belediye Başkanları ve teşkilat mensuplarına da üsluplarına dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulunacak. Konjonktürel gelişmelere dikkat çekilecek olan toplantılarda, herkesin "otokontrol" sistemini hayata geçirmesi istenecek. Önümüzdeki dönemde yapılacak tüm toplantılarda "üslup" konusunu gündeme getirecek olan parti yönetimi, "Açıklamalarınızda, yazılarınızda, hareketlerinizde dikkatli ve titiz olun. Konjonktürel şartları göz önünde bulundurun. Yaptıklarınızın farklı amaçları için kullanılacağını da düşünün" diyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber