Öğrencilerden Başkent trafiğine neşter

Ankara Büyükşehir Belediyesi, trafik sorununu Gazi Üniversitesi ile birlikte çözecek.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 27 Mart 2013 10:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Öğrencilerden Başkent trafiğine neşter

Ahmet Fatih Erturan

Ankara Büyükşehir Belediyesi, trafik sorununu Gazi Üniversitesi ile birlikte çözecek. 35 bin hanede anket yapacak olan üniversite, sonrasında öğrencilerin yoğun noktaları gözlemleriyle beraber bir rapor hazırlayarak, belediyeye sunacak. Belediye yatırımlarını buna göre şekillendirecek.

TRAFİĞE çıkan araç sayısının nüfusa orantılı olarak en çok artığı il olan Ankara'da sorun bilimsel olarak ele alınıyor. Başkent'in geleceğine yönelik trafik çalışmalarına başlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, alternatif çözüm yolları bulmak için üniversite ile işbirliği yaptı. Bu kapsamda Gazi Üniversitesi, 35 bin hanede anket yapacak. Ayrıca 550 öğrenci trafik yoğunluğu olan noktalarda sayım yapacak. Hazırlanan rapor Ulaştırma Bakanlığı onayından geçtikten sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım yatırımlarını şekillendirecek.

550 öğrenci gözlem yapacak

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü'nün yürüttüğü proje kapsamında 35 bin hanede bir kitapçık büyüklüğünde yapılacak ankette hane halkının evinden çıkıp evine döndüğü ana kadarki ulaşım haritası çıkarılacak. Hangi araçları, güzergahları kullandığı tek tek belirlenecek. Anket bittiğinde 550 öğrenci bu anketteki cevaplardan hareket ederek trafiğin yoğun olduğu yerlerde belirli noktalar ve saatlerde gözlem yapacak. Bu noktalar genellikle trafik ışıkları, memurların mesai bitimlerinde trafiğin yoğunlaştığı yerler, ulaşım araçları durakları olacak, ulaşım araçlarının geliş-gidiş sıklığı gözlemlenecek. Çalışma kapsamında çözümüyle birlikte bir rapor hazırlanarak belediyeye sunulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber