Çelik: 3. çocuğun da borçlanmasını getirmemiz gerekiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kadın istihdamını azaltmayacak, genç nüfusu artıracak ve aktüeryal dengeyi bozmayacak şekilde bir çözüm aradıklarını belirterek, ''Madem 3 çocuk diyoruz, 3. çocuğun da borçlanmasını getirmemiz gerekiyor'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2013 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çelik: 3. çocuğun da borçlanmasını getirmemiz gerekiyor

Çelik, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlarken, iş hayatındaki kadınlara yönelik bakanlar arasında çalışmanın sürdüğünü bildirdi. Çelik, ''Şu anda 10-11 maddelik bir bölüm, hangileri kadın istihdamını azaltmayacak, genç nüfusu koruyacak, artıracak, aktüeryal dengemizi bozmayacak...Üçlü sacayağına uygun bir çözüm aranıyor'' diye konuştu.

Doğum izninin 6 aya çıkarılmasına yönelik bir çalışmanın olup olmadığına ilişkin soruyu Çelik, ''3 ay-3 ay, iyi, bence mahsuru yok. Ama bu istihdama olumlu mu olumsuz mu yansır. Olumsuz yansıyacaksa bunu kadınlar diyecek bize, biz demeyeceğiz. Borçlanma iyi olur mu; bunu hem sizinle hem bakanlar arasında konuşacağız'' diye yanıtladı.

İşverenin karına baktığını ifade eden Çelik, ''Çocukla ilgili emzirme zamanından tutun da bir sürü şeyler yaptık geçmişte. 2 ay 3 ayda olabilir, bize göre bir şey yok. 1 ay maaşa mı katlanamıyorsun, iş dünyası da buna katkı sağlasın. Ama iş dünyası genelde böyle bakar mı-'' dedi.


*Kadınların çocuk sayısına göre emekliliği hakkında bilgi verdi/ Video


Çelik, ''Çocuk başına para vermeyi düşünüyor musunuz-'' sorusunu yanıtlarken her şeyi düşündüklerini ifade etti. Çelik, ''Benim aklıma yatan madem 3 çocuk diyoruz, 3. çocuğun da borçlanmasını getirmemiz gerekiyor. Kişisel görüşüm ve Başbakan'ın ifadeleri bunu gerekli kılıyor. Ama bu gelir mi gelmez mi belli olmaz böyle şeyler'' diye konuştu.

Muhabir: Meltem Yılmaz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber