Kadınlara bayat ekmek değerlendirme kursu

Çankırı Belediyesi, Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde başlattığı ekmek israfını önleme çalışmaları kapsamında Kadın İstihdam Merkezi bünyesinde 'Bayat Ekmek Değerlendirme Kursu" açtı."

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Mart 2013 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadınlara bayat ekmek değerlendirme kursu

Belediye Sarayı'nda faaliyet gösteren Kadın İstihdam Merkezi bünyesinde açılan kurslara katılan Çankırılı kadınlar, evlerindeki bayatlamış ekmeklerle farklı yiyecekler yapmayı öğreniyor. Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme taşıdığı ekmek israfı konusunda yerel yönetim olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek, "Açtığımız kurslar sayesinde 100'ü aşkın vatandaşımız burada eğitim aldı. Kadınlarımız bayat ekmekten kahvaltılık gevrekler, tatlılar ve yöresel yemekler yapmayı öğreniyor. Amacımız ekmek israfını önlemek ve kaybolan ekonomik değerin önüne geçmektir" dedi.

Kursun Öğreticisi Aynur Özen, bayat ekmeklerin birçok yemekte malzeme olarak kullanılabileceğini, bu kurslara katılan kadınların bu yemekleri ve tatlıları görünce çok şaşırıp, mutlu olduklarını söyledi. Kursa katılan Hatice Eraslan ise bu sayede birçok yemeğin yapımını öğrendiğin, evde bayatlayan ekmekleri de değerlendirdiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber