Generaller de DHKP-C takibinde

DHKP-C'nin kozmik odalarına yapılan operasyonlarda ele geçen örgütün suikast listelerinin yer aldığı dokümanlara bir yenisi daha eklendi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 28 Mart 2013 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Generaller de DHKP-C takibinde

Daha önce ele geçirilen ve Başbakan'ın yanı sıra, İçişleri ve Adalet Bakanlarına yönelik suikastlerin deşifre edildiği kozmik belgelerin ardından son yapılan operasyonlarda bir suikast listesi daha ele geçirildi. Söz konusu listede 23 üst düzey subayın adı geçiyor.

FİŞLEME LİSTESİ

Kozmik odalarında sakladıkları suikast listeleri bir bir deşifre olan terör örgütü DHKP-C'nin İstanbul'daki hücre evlerine yapılan baskınlarda elde edilen bilgisayar ve dokümanlar incelendi. Polis, örgütün bir dönem Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan generalleri takibe alındığını belirledi. Ele geçirilen listelerde aralarında 12 Mart muhtırasının önemli isimlerinden eski Hava Kuvvetleri Komutanı Muhsin Batur, 12 Eylül dönemi eski Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya, 28 Şubat soruşturmasında tutuklanan emekli Hava Orgeneral Ahmet Çörekçi ve aynı soruşturmada ifade verdikten sonra serbest kalan Ergin Celasin de yer alıyor. Söz konusu isimlerin ailer ev adresleri ve telefon bilgilerinin yanı sıra aile üyelerinin de isimleri yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber