Üç yaşındaki Berat günden güne eriyor

Sakarya'nın Hendek ilçesi Yayalar köyünde yaşayan Demiryolu ailesinin çocuğu 3 yaşındaki Berat, yakalandığı Ağır Kombine İmmün yetmezliği hastalığıyla savaşıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2013 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üç yaşındaki Berat günden güne eriyor

Hendek ilçesi Yayalar köyünde yaşayan Enes (31) ve Nurcan Demiryolu(28) çiftinin ikinci çocukları üç yaşındaki Berat, doğumdan sonra ortaya çıkan bağışıklık sistemindeki ağır eksiklik hastalığı yüzünden zor günler geçiriyor. Doktorların Enes ve Nurcan çiftine küçük Berat'ın ilik nakliyle hastalıktan kurtulabileceğini söylemelerinin ardından bir çocuk daha yapan genç çift, 5 aylık Ensar bebekte de aynı hastalığın teşhis edilmesinden sonra umutlarını kaybetti.

Berat'ın hastalığı sebebiyle gelişemediğini ve yüzünün hiç gülmediğini söyleyen gözü yaşlı anne Nurcan Demiryolu, şöyle konuştu: “Sağlık Bakanlığının bu konuda herkesi bilgilendirmesi gerekiyor. Herkesin nereye kan verebileceği, işlemlerin nasıl gerçekleşeceği konusunda bilgiye ihtiyacı var. Tek isteğim ilik bulunması. Herkes kan vermek istiyor, Sağlık Bakanlığının bu konuyu daha çok gündeme getirmesi gerekiyor."

Herkesin ilik nakline ihtiyacı olabileceğini anlatan Nurcan Demiryolu, şunları söyledi: "Bütün dünya bunun için ayağa kalkmalı sadece benim çocuklarım değil ihtiyacı olan herkese yardım edilmeli. En küçük oğlum olduğunda Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesine gittik ve abisi Berat'taki hastalığın aynısı olan 'Ağır Kombine İmmün Yetmezliği' teşhisi konuldu. Ona da ilik nakli gerekiyor. Doktorla iki sene önce konuştuk. Yeni doğacak çocukta da aynı hastalık çıkmasına ihtimal vermemişti ama hamile kalınca bize aynı hastalık olabilir diye söylediler. Aynı hastalık olursa aldırın dediler biz de gitmedik Ankara'ya. İlik nakli olsun istiyorum. İnşallah bulunur ve kurtulurlar."

“Çocuklarımın kurtulmasını istiyorum ben başka bir şey istemiyorum” diyen gözü yaşlı anne, çocuklarının sürekli rahatsız olduklarını gözyaşları içinde anlatarak, “Çocuklarım sürekli gözümün önünde acı çekiyor. Sağlık açısından olsun maddi açıdan olsun çok zor. Buraya kadar geldik, bundan sonra ne olacak bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili konuşan Yayalar Köy Muhtarı Hasan Ayar, “Bu arkadaşlarımız 3-4 seneden beri hastanelere gidip geliyor. Bunların ilik ihtiyacı vardı. Büyük çocuğun iyileşmesi için doktorlar bunlara bir çocuk yapın ve doğacak olan çocuğun iliği çocuğunuza nakledilerek iyileşir demiş. Onlar da bunun üzerine çocuk yaptılar. Ancak bu çocukta da aynı hastalık ortaya çıktı. Bu kardeşlerimiz üç yıldan beri rahatsız” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber