Üniversiteliler kısa dönem askerliği tercih ediyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2005 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim kurumlarından mezun yükümlülerden, askerlik görevini "kısa dönem er" statüsünde yapmak isteyenlerin yüzde 93'ünün bu isteği gerçekleşti.

Yükseköğretim kurumlarından mezun yükümlülerden, askerlik görevini "kısa dönem er" statüsünde yapmak isteyenlerin yüzde 93'ünün bu isteği gerçekleşti.

Yükseköğretim kurumlarından mezun yükümlülerden, askerlik görevini "kısa dönem er" statüsünde yapmak isteyenlerin bu istekleri büyük oranda gerçekleşti. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın (KKK) istatistiklerine göre, askerliğini kısa dönem yapmak isteyenlerden yüzde 93'ü askerliğini "kısa dönem er" statüsünde yaptı.
Bedelli askerlik tartışmalarının yeniden alevlenip kapandığı şu günlerde, KKK 2000-2005 yılları arasında yükseköğretim kurumundan mezun yükümlülerin askerlik durumlarına ilişkin istatistiki verileri açıkladı.

Son on yedi dönem için hazırlanan verilere göre, vatani görevini "kısa dönem er" statüsünde yapmak isteyen yükümlülerin bu istekleri büyük oranda gerçekleşti. 2000- 2005 yılları arasında üniversite mezunu yükümlülerin yüzde 93'ü, askerliğini kısa dönem olarak yaptı. Yine aynı dönemde, üniversite mezunlarının "öğretmen statüsünde" askerlik yapma istekleri yüzde 58 oranında gerçekleşti. Askerlik görevini Yedek Subay olarak yapmak isteyenlerin ise sadece yüzde 33'ü Yedek Subay olarak askerlik yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber