Tornacılıktan fabrikatörlüğe uzanın başarı öyküsü

Diyarbakır'da bir barakada tornacı çırağı olarak işe başlayan Hacı Günay Özserin isimli usta, 7 dönüm üzerine yaklaşık 2 milyon lira harcayarak kurduğu makine imalat sanayi fabrikası ile 25 ile 40 kişi arasında istihdam sağlıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2013 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tornacılıktan fabrikatörlüğe uzanın başarı öyküsü

Diyarbakır'da bir barakada tornacı çırağı olarak işe başlayan Hacı Günay Özserin isimli usta, 7 dönüm üzerine yaklaşık 2 milyon lira harcayarak kurduğu makine imalat sanayi fabrikası ile 25 ile 40 kişi arasında istihdam sağlıyor.

Babası cezaevinde olduğu için 1968 yılında küçük çocukken bir ustanın yanında tornacı çırağı olarak işe başlayan Hacı Günay Özserin, 40 yıllık birikimi ile kendi ismini taşıyan Günaysan Makine İmalat Sanayi fabrikasını kurdu. Tornacı çırağı olarak başladığı işte bir süre sonra gelişmekte olan tarım aletleri üzerine yoğunlaşan ve kendi projeleri ile üretim yapmaya başlayan Hacı Günay Özserin, 2 metre eni, 3 metre uzunluğunda olan 6 metrekarelik barakadan fabrikatörlüğe kadar yükseldi. Tek derdinin memleketine fayda sağlamak olduğunu belirten Özserin, insanları meslek sahibi yaparak evlerine ekmek götürecek iş imkanları bulmaları için çaba sarf ettiğini söyledi. Bütün birikimini memleketinde yatırıma dönüştüren Özserin, Diyarbakır zenginleri batıya kaçarken, inatla yatırım yaptığını dile getirdi. Özserin, "1968 yılında Belediye Garajı'nda 2 metre eni, 3 metre uzunluğu olan baraka bir dükkanda tornacılık yapmaya başladım. Gelişmekte olan tarım aletleri üzerine ağırlık vererek çalışma yaptım. Biçer elekleri üzerine bir alet geliştirerek yeni üretimler yapmaya başladım. Biriktirdiğim para ve kardeşlerimin de desteği ile Bulgaristan'dan bir torna aldık. Tezgah ile römork pistleri yapmaya başladım. Daha sonra sanayi sitesinde bir işyerine geçerek çalışmalara başladım. Geliştirdiğim projelerle işlerimi düzene koydum ve geçtiğimiz yıllarda Organize Sanayi Bölgesi'nde bir fabrika açmaya karar verdim. 7 dönüm üzerine kurduğum fabrikada dubleks yeni tip römork imalatı yapmaya başladım. Yaklaşık 2 milyon lira yatırım yaparak fabrikayı faal hale koydum" dedi.

"MESLEĞİN, MEMLEKETİN VE EVLİYA ENBİYALARIN AŞIĞIYIM"

Evliyalar şehri olan Diyarbakır'a aşık olduğunu belirten Hacı Günay Özserin, bu memlekette yaşanan sorunları bir nebze de olsa istihdam yolu ile çözmenin hesaplarını yaptığını söyledi. Özserin, "Ben bu mesleğin, bu memleketin, bu evliya enbiyaların aşığıyım. Buradaki insanlara faydalı olmak için elimden geleni yapıyorum. İstihdam oluşturmaya çalışıyorum. İstihdam oluşturunca hırsızlık, kötülük biter, buna inanıyorum. İş mevsimine göre 8'i mühendis olmak üzere 25 ile 40 arasında personel çalıştırıyorum. Bu rakamlar iş mevsimine göre değişiyor, şuan itibariyle 18 personel ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kendi özel projemizle aylık ortalama 30 adet römork yapıyoruz. Burada yaptığımız römorkları Türkiye'nin her yerine satıyoruz" şeklinde konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber