BDP'li Belediye, sembolik 'Kürtçe Ders' başlattı

Diyarbakır merkez Sur Belediyesi, bir binada oluşturduğu sınıflarda sembolik olarak Kürtçe ders vermeye başladı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Mart 2013 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BDP'li Belediye, sembolik 'Kürtçe Ders' başlattı

Diyarbakır merkez Sur Belediyesi, bir binada oluşturduğu sınıflarda sembolik olarak Kürtçe ders vermeye başladı. Kendisi de eski bir öğretmen olan ve gençlere felsefe dersi veren Belediye Başkanı BDP'li Abdullah Demirbaş, yasal olmamasına rağmen bir hak olduğu için Kürtçe Matematik, Tarih, Fen ve Felsefe dersleri vermeye başladıklarını ve derslerin bitiminde başarı belgesi vereceklerini söyledi.

Mehmet Geren Eğitim Destek Evi'nde oluşturulan sınıflarda Eğitim-Sen, Kürdi-Der'in desteğiyle ilk, orta ve lise düzeyindeki 150 öğrenciye Kürtçe dil kursunun yanı sıra yine Kürtçe Matematik, Tarih, Felsefe ve Fen alanlarında da ders verilmeye başlandı. Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, "Türkiye Cumhuriyeti anayasasına ve yasasına aykırı da olsa anadilde eğitim hakkımızı bugün kullanıyoruz. Bu demokratik ve siyasi mücadelenin gerektirdiği bir yöntemdir" dedi.

Kimsenin kendilerine özgürlüğü tepside sunmayacağı görüşünü savunan Başkan Demirbaş, "Biz bu hakkımızı kullanarak kazanacağız. Dönüşeceğiz, dönüştüreceğiz. Kendimizi de geliştirip sistemde geliştireceğiz. İşte bugün bunun adımını atıyoruz. Tarihi bir adımdır. Sadece Kürtlere istemiyoruz bu hakkı. Türkiye'de anadilden yoksun olan bütün herkes için istiyoruz" dedi.

Abdullah Demirbaş, derslerle ilgili belirlenecek süre sonunda eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere başarı belgesi vereceklerini de belirterek, "Bu belgenin tabi ki belki yasal anlamda bir geçerliği olmayacak ama bizim ve toplum açısından geçerli olacak. Bizim zihinlerimizde bu belge geçerlidir. Çünkü bu belge Türkiye'nin tekçi zihniyetini parçalayan bir belge olacak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber