Hükümlüler meslek sahibi oluyor

Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu tarafından hazırlanarak, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'na (DOĞAKA) sunulan, 'Geleceğimi Pişiriyorum' isimli proje kapsamında 3 ayrı meslek grubunda atölye kuruldu. Atölyelerde ilk etapta 45 hükümlü eğitim gördü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2013 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hükümlüler meslek sahibi oluyor

Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu tarafından hazırlanarak, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'na (DOĞAKA) sunulan, 'Geleceğimi Pişiriyorum' isimli proje kapsamında 3 ayrı meslek grubunda atölye kuruldu. Atölyelerde ilk etapta 45 hükümlü eğitim gördü.

DOĞAKA tarafından sağlanan 48 bin TL'lik hibe ile kurulan ahşap, inşaat ve aşçılık atölyelerinde eğitim gören 45 hükümlüye, 3 ay boyunca günlük 5 TL yevmiye ödenirken, atölyelerin açılışı ise düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Kurulan atölyelerde hükümlü ve tutukluların meslek sahibi olmaları sağlanacak. İlk grup kursların ikincisi ise 2013 yılı Eylül ayında gerçekleştirilecek.

Her kursa 15 kursiyer katılırken, 3 ay süren kursun ardından başarılı olan 45 hükümlünün sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Törende ayrıca, DOĞAKA'nın desteği ile kurulan atölyelerin açılışı da yapıldı.

Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Faruk Korkmaz, bu yatırımların bir başlangıç olduğunu belirterek, sosyal sorumluluk gereğince böylesi kursların devam etmesi gerektiğini söyledi.

DOĞAKA yöneticileri ise, zihinlerindeki cezaevi ortamından farklı bir cezaevi ile karşılaştıklarını ifade ederek, tüketen değil üreten insanlar görmekten mutlu olduklarını kaydettiler. Meslek öğrenen hükümlünün dışarı çıktığı zaman elinde bulundurduğu meslek sayesinde topluma daha kolay adapte olacağını anlatan DOĞAKA yöneticileri, özgürlüklerinden yoksun bu kişilerin toplumun birer parçası olduklarını hiçbir zaman unutmamak gerektiğini ifade ederek, eğitim, iyileştirme ve ıslah çalışmalarının sağlıklı bir toplum adına yapılmasının bir mecburiyet olduğunu kaydettiler.

Konuşmaların ardından atölyelerin açılışı yapılırken, hükümlüler tarafından yapılan gemi maketleri ise büyük ilgi gördü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber