Küre'de okullarda genel sağlık ve diş sağlığı taraması

Küre Devlet Hastanesi tarafından Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği program kapsamında tüm okullarda öğrencilerin sağlık taramasından geçeceği bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2013 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Küre'de okullarda genel sağlık ve diş sağlığı taraması

Küre Devlet Hastanesi Baş Hekimi Dr. Muhammed Bostan, yaptığı açıklamada, ilköğretim okullarında sağlık taraması uygulamasına Cumhuriyet İlkokulu'ndan

başladıklarını bildirdi. Genel sağlık taramasının yanı sıra diş taraması da yaptıklarını belirten Bostan, şunları kaydetti:

"Küre Devlet Hastanesi'nin okullara her yıl Sağlık Bakanlığı'nın okullarda genel taramaları oluyor, bunları yapmak için okula geldik. Şu anda taramalara başladık, taramalarda bütün sınıfları: ilkokulundan

son sınıfa kadar bütün öğrencileri sağlık taramasından geçiriyoruz. Sağlık taramasında da öğrencilerimizin genel şikayetlerini dinliyoruz. Eğer her hangi boğaz ağrısı, baş ağrısı, kansızlık veya parazit gibi her hangi bu tarz şikayetleri varsa buna yönelik tedavi uyguluyoruz. Çok ağır şikayetleri olanları Devlet Hastanemize yönlendiriyoruz."

Küre Devlet Hastanesi Diş Doktoru Dt. Yavuz Tulum da, "Diş sağlığını korumak, diş çürükleri ve diş eti hastalıklarından korunmak ve yaygınlığını azaltmak küçük yaşlarda edinilen diş fırçalama alışkanlığı ile mümkündür. Bizlerde bu kapsamda öğrencileri, düzenli diş fırçalama, doğru beslenme, koruyucu uygulamalar ve düzenli diş hekimi kontrolü konularında bilgilendirerek, diş muayenelerini gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber