Lise öğrencilerinden yaşlılara bilgisayar kursu

Bursa'da, Meriç Anadolu Lisesi öğrencileri, Avrupa Birliği Comenius projesi kapsamında yaşlılara bilgisayar eğitimi veriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2013 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lise öğrencilerinden yaşlılara bilgisayar kursu

Avrupa Birliği Comenius projesinin 'hayat boyu öğrenme' programı dahilinde 'ağaç yaşlıyken de eğilir' isimli projeyi uygulamaya geçiren Meriç Anadolu Lisesi öğrencileri, Polonya, Portekiz ve Romanya'dan da belirli okulların yürüttüğü proje ile yaşlılara bilgisayar ve ihtiyaç duydukları teknolojik bilgileri aktarıyor. Lise öğrencileri, hafta sonları 10: 00 ve 12: 00 saatleri arasında okulda yaşlılara bilgisayar eğitimi veriyor. Lise öğrencileri, ilk anket düzenleyerek yaşlıların hangi alanda bilgisayar kullanmak istediğini belirledi. Yaşlılara birebir ders veren öğrenciler, böyle bir çalışmanın içinde olmaktan mutlu olduklarını belirterek, yetişkinlere günlük hayatta internet üzerinden kullanabilecekleri bilgileri aktardıklarını belirttiler. Kursa katılan yetişkinler ise, haber izlemeyi, randevu almayı ve yemek tarifi gibi bilgileri öğrenmek istediklerini söyleyerek, öğrencilere

teşekkür ettiler.

"AĞAÇ YAŞLIYKEN DE EĞİLİR"

Projenin gayesinin ihtiyaç duyan yetişkin ve yaşlılara bilgisayar veya teknolojik gelişmeleri öğretmek olduğunu ifade eden İngilizce öğretmeni ve proje koordinatörü Hatice Arslan, "İlk internet üzerinden 4 ortak okul buluştuk. Bu projeyi Portekiz, Polonya, Romanya ve Türkiye olarak birlikte yürütüyoruz. Gayemiz gençlerle yetişkinleri bir araya getirmek. Bunları yaparken yaşadıkları deneyimleri yurt dışındaki toplantılarımızda paylaşıyoruz. Gençlerin hem öğretmeyi, öğretirken de öğrenmeyi öğrenmesini sağlıyoruz. Şu an 9 kişi var ve 10 kişilik bir kontejyanımız var. Geçen sene de açmıştık. Talebe göre açıyoruz. Bizim projemiz 'You can't teach an old dog new tricks, or can you' yani Türkçe'ye çevirdiğimizde 'ağaç yaşlıyken de eğilir' diyoruz" diye konuştu.

Okul Müdürü İsmail Ardıç ise, "Yaşlılarımıza ihtiyaçlarına göre ne isterlerse öğretiyoruz. Emekli Mal Müdürü Şerafettin Bey var. Bilgisayar bilgisi yok ve öğrencimiz şuanda torunu ile Amerika'da görüşebilmesini öğretti" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber