7 milyon Euro ile kaçan güvenlikçinin yakınları şokta

Gaziantep'te banka şubelerinden toplanan 7 milyon euroyu Merkez Bankası'na götürmesi gerekirken ortadan kaybolan özel güvenlik görevlisi 2 çocuk babası Mehmet V. ile kendisine yardımcı olduğu iddia edilen kendisi gibi özel güvenlikçi arkadaşı Gökhan A.'ya henüz ulaşılamadı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Mart 2013 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
7 milyon Euro ile kaçan güvenlikçinin yakınları şokta

7 milyon euro ile ortadan kaybolan 2 çocuk babası özel güvenlikçi Mehmet V.'nin yakınları ve arkadaşları ise olayı öğrenince şoke olduklarını söyledi.

Özel kurye firmasında güvenlik görevlisi olan Mehmet V., geçen perşembe günü yanındaki arkadaşı ile birlikte, bankaların kasa işlemlerini sonlandırdığı saatte Merkez Bankası'na gönderecekleri paraları toplamak için göreve çıktı. Mehmet V., yanındaki arkadaşı ile birlikte kurye firmasına ait 34 FM 3172 plakalı hafif ticari araçla çeşitli bankaların şubelerinden topladığı 7 milyon Euro'yu, Gaziantep'in Maarif Kavşağı'nda bulunan Merkez Bankası Şubesi'ne götürmek üzere teslim aldı. Mehmet V., kendi kullandığı araçla Merkez Bankası Şubesi'ni giderken, Muammer Aksoy Bulvarı'ndaki bir banka şubesinin önünde durdu ve yanındaki arkadaşından, başvuru üzerine gönderilen yeni kredi kartlarını götürmesini istedi. Mehmet V., arkadaşının ayrılmasının ardından 7 milyon euro bulunan araçla ortadan kayboldu. Kurye firmasına ait araç terk edilmiş olarak bulunurken, 7 milyon euroyu alan Mehmet V.'ye ulaşılamadı.

ARKADAŞIYLA KAÇTI İDDİASI

Polisin her yerde aradığı Mehmet V.'nin, kurye firmasına ait aracı terk ettikten sonra yakın arkadaşı ve kendisi gibi başka bir firmada özel güvenlik görevlisi olduğu ileri sürülen Gökhan A. ile birlikte kaçtığı ileri sürüldü. Polis elde ettiği bilgi sonrası peşine düştüğü Gökhan A.'ya da özel güvenlikçi Mehmet V. gibi ulaşamadı. Olaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında polisin ifadesine başvurduğu, kayıp Mehmet V. ve Gökhan A.'nın mesai arkadaşları ile yakınlarından bir sonuca ulaşamadı. Polise bilgi veren şüphelilerin yakınları, olayı duyunca şoke olduklarını söyleyip, Mehmet V. ve Gökhan A.'nın nerede olduklarını ya da nereye gittiklerine dair bilgilerinin bulunmadığını kaydetti.

YAKINLARI ŞOKTA

Gaziantep'te 2 gündür herkesin konuştuğu olayın odak noktasında bulunan Mehmet V.'nin 7 milyon euro ile kayıplara karışması, yakınlarını da şoke etti. İstiklal Mahallesi'nde babasına ait 2 katlı evin üst katında yaşayan 2 çocuk babası Mehmet V.'nin ailesi gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakırken, mahalle arkadaşları ise olayı duyunca büyük şaşkınlık yaşadıklarını söyledi. Mehmet V. gibi aranan Gökhan A.'yı da tanıyan mahalle sakinleri, "Mehmet V.'nin 7 milyon Euro'yla kaçtığını öğrenince hepimiz şoke olduk. Polis mahalleye geldi Mehmet V. ile Gökhan V.'nin fotoğraflarını gösterip, tanıyıp tanımadığımızı sordu. Paraları alıp kaçtıklarını öğrenince hepimiz şaşkına döndük. Bir çoğumuzun çocukluk arkadaşı olan Mehmet V., sessiz, sakin kendi halinde birisiydi. Böyle bir olay yaptığına inanamıyoruz" yorumunu yaptı.

Arkadaşları, asgari ücretle çalışan Mehmet V.'nin kaçırılmış olabileceği ihtimalini de değerlendiren, ailesi ise gazetecilerin görüşme taleplerine olumsuz yanıt verdi.

KARDEŞİ İŞTEN ÇIKARILDI İDDİASI

Öte yandan mahalle arkadaşları, aynı kurye firmasında Mehmet V. gibi özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Bülent V.'nin yaşananların ardından işten çıkarıldığını iddia etti. Merkezi İstanbul'da bulunan kurye firması, gazetecilerin konuya ilişkin sorularını firma yetkililerinin bulunmadığı gerekçesiyle yanıtsız bıraktı.

POLİSİN ARAŞTIRMASI SÜRÜYOR

Son yılların en büyük soygunu olarak yorumlanan olaya ilişkin polisin de araştırması devam ediyor. Emniyet Müdürlüğü bünyesinde; 7 milyon Euro ile kayıplara karışan Mehmet V. ile Gökhan A.'nın bulunması için oluşturulan ekibin, olay anı, öncesi ve sonrasında şüphelinin kullandığı kurye firmasına ait aracın geçiş güzergahındaki Mobese ve işyerlerine ait güvenlik kameralarını titizlikle incelediği öğrenildi. Polis kayıplara karışan 2 şüpheliyi tanıyanların da bilgisine başvurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber