Akil adamlar listesi basına sızdı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Mart 2013 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, PKK'nın sınır dışına çekilme sürecinde etkin rol oynayacak 'Akil İnsanlar Komisyonu'nu üzerinde çalışıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da dün akşam katıldığı canlı yayında Akil İnsanlar'la ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan: "1-2 gün içinde sonuçlanacak. İçinizden birileri de olabilir. Görüşeceğiz, kabul ederlerse dahil olacaklar.

7 BÖLGEDEN 7 AKİL İNSAN

Ülkemde şu silah bırakma işlemi gerçekleştirmiş olduğu anda Türkiye sıçrayacaktır. Türkiye'nin sıçraması bölgelerde çok farklı bir geometrik karşılığını bulacaktır. Akiller süreci devam ediyor. Biz görüşeceğiz, 'ben de varım' diyorlarsa biz de eyvallah diyeceğiz. Ülkemizin 7 bölgesinden oluşan 7 kişiyle Akil İnsanlar kadrosu olacak. Bunlar belirleyici olmayacak. Bunların gayreti özellikle toplumsal algıyı oluşturmak, geliştirmek olacak.

Toplumda karşılığı olan kişilerden oluşan Akil İnsanlar diyoruz. Akademi, medya, STK temsilcileri var. Bütün bunlardan oluşan bayanlar, erkekler var. Bu 7 kişiden bir kişi başkan, bir kişi başkan vekili, 1 kişi sekreteryayı yüklenecek. Akil İnsanlar, çalışmalarını 1 ay içerisinde bitirecekler. Bütün masraflarını karşılamak suretiyle çalışmayı yürüteceğiz." dedi.

Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından, Ülke TV editörü Ersoy Dede Başbakan Erdoğan'ın Akil İnsanlar listesine ulaştı ve bu listeyi hem 17:00 haberlerinde hem de twitter'da yayınladı.

İşte Akil İnsanlar listesi:

Erol GökaMurat Belge,Hilal Kaplan,Hayrettin Karaman,Oral Çalışlar,Etyen Mahcupyan,Mithat Sancar,Beril Dedeoğlu,Ali Bayramoğlu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber