'Az öğrencisi olan çok programlı liseler kapanacak'

Haber Giriş : 16 Aralık 2005 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, amaçlarının çok programlı liseleri kapatmak olmadığını, ancak mevcudu 100'ün altında olan bu türden liseleri önümüzdeki yıllarda kapatacaklarını belirtti.

Bala Kesikköprü Çok Programlı Lisesi'nin açılışını yapan Çelik, eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde sadece Ankara'dan kampanyaya 127 trilyon liralık katkı sağlandığını belirtti. Okulların arı kovanı, sıraların petek olduğunu söyleyen Çelik, bu liselerin arılarla dolması gerektiğini söyledi.

"54 lisesi olan öğrenci olmaz" diyen Çelik, AKP Hükümeti öncesindeki dönemde 200 küsür adet okul yapıldığını ve bu okulların öğrenci mevcutlarının 50'nin altında olduğunu bildirdi.

Çelik, öğrenci sayısı 100'ün altında olan bu okulları önümüzdeki yıllarda kapatacaklarını ifade etti. Çok programlı liseleri tamamen kapatmayacaklarını hatta açmaya devam edeceklerini kaydeden Çelik, "Ama dağda, bayırda çok programlı lise olmaz" dedi. Çok Programlı Liselerin sadece genel lise biçiminde kullanılmaması gerektiğini kaydeden Çelik, "Biz öğretmen, araç gereç gönderelim ama siz de çocuklarınızı liseye gönderin" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, açılışını yaptığı okulun mevcudunun 45 olduğunun hatırlatılması üzerine, kendi bakanlığı döneminde hiçbir popülist uygulamanın yapılmadığını söylerken, mevcudu 45 olan bir okulu kendisinin açmak istemeyeceğini, ancak, hayırsever bir işadamının yaptırdığı bu okula yan köylerden öğrenci takviyesi yapılmasının şart olduğunu ve yapılacağını söyledi. Okula yaklaşık 300-350 kişilik öğrenci takviyesi yapılacağı öğrenildi.

Ankara Valisi Kemal Önal ise okulun öğrencisizlik nedeniyle kapanması durumunda çok üzüleceğini söyleyerek, vatandaşa "Çocuklarınızı okula gönderin" önerisinde bulundu. Bakan Çelik, açılışta halay çekti. Tören sonrasında ise Ak Parti müziği çalınması dikkat çekti.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber