Gemlik'in mezar taşları kitap oldu

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, araştırmacı yazar Kadriye Soyaslan, bir süre önce kitaplaştırdığı Gemlik ve köylerindeki mezar taşları adlı eserini Kaymakam Cahit Işık'a takdim etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2013 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gemlik'in mezar taşları kitap oldu

Tarih öğretmeni Şuayb Serdaroğlu ile birlikte Kaymakam Cahit Işık'ı ziyaret eden Kadriye Soyaslan, araştırması

hakkında bilgiler verdi. Gemlik Belediye Mezarlığı, Emetullah Camii haziresi,Adliye köyü, Büyük Kumla, Engürücük, Kurşunlu, Karacaali, Kadiri Dergahı'nda Şeyh Abdullah Hazretlerinin türbesi, Küçük Kumla, Umurbey Belediye Mezarlığı,Gazi Kara Ali Dede'nin kabri ve Umurbey Beyler Kabristanı'da tarihi mezar taşlarını inceleyerek

üzerindeki Osmanlıca yazıları okuduğunu ve bunları fotoğraflarıyla birlikte yayınladığını belirten

Soyasalan,

"Tarihi ve sanat değeri bulunan mezar taşlarının çoğu devrilmiş veya kırılmış. Bazı yerlerde bu önemli mirasımızın gece kamyonetlere doldurularak çalındığını öğrendim. Gemlik ve köylerindeki mezar taşları, yapıldıkları dönemin

sosyal yapısı, kültürü ve sanat anlayışını yansıtmaktadır. Tapu senetlerimiz olan bu belgelere sahip çıkmamız gerekir. Mezar taşlarında yer alan bilgilerden kimlerin nerelerden gelip ilçemize yerleştiğini anlayabiliyoruz" dedi.

Birinci milletvekili olarak vazife yapan Kumlalı Necati Kurtuluş hakkında da araştırma yaptığını belirten Soyaslan, "İlçemizin tarihiyle alakalı araştırmalarımı genişleterek sürdürmek istiyorum" diye konuştu.

Kaymakam Cahit Işık, yapılan çalışmadan dolayı Soyaslanı'ı tebrik etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber