Kilis'te ambalaj atıklarının geri kazanımı projesi

Ambalaj atıklarının yeniden kullanılması için Kilis Belediyesi ile Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) tarafından projeye başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2013 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kilis'te ambalaj atıklarının geri kazanımı projesi

Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de sağlıklı, ekonomik ve sürdürülebilir bir geri kazanım sistemi oluşturmak amacıyla kurulan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirildiğini belirterek, "Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan ÇEVKO işbirliğiyle başlattığımız 'Kilis Belediyesi Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi'ni sürdürüyoruz" dedi.

Kent sakinlerini de bu projeye destek ve yardımlarını beklediklerini belirten Bulut, "Amacımız cam, plastik, metal, kağıt/karton ve kompozit ambalaj atıklarının geri kazanımıyla geleceğe katkı sağlamaktır"dedi.

Bu proje sayesinde doğal kaynakların tasarrufunun sağlanacağı, çevrenin korunacağı, katı atık depolama alanlarının daha sağlıklı olacağını ifade eden Başkan Bulut, "Bu sayede küresel ısınma yavaşlamakta ve ülke ekonomisine değer kazandırılmaktadır" diye konuştu.

Ambalaj atıklarını toplanmasında her bireye görevler düştüğünü söyleyen Başkan Bulut, "Ambalaj atıklarının çöpe atmayıp, evlerinizde ayrı bir torbada biriktirerek, bildirilen gün ve saatlerde belediye görevlilerimize teslim ederek ya da en yakın geri dönüşüm kutularına atarak, geleceğimize siz de katkıda bulunabilirsiniz. Unutmayın, ambalaj atıkları çöp değildir. Çöpe atmayalım, ayıralım, geleceğimizi geri kazanalım" şeklinde konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber