Atık depolama tesisi ÇED toplantısı tepki nedeniyle yapılamadı

Mersin'in Tarsus İlçesi'ne bağlı Kurbanlı Köyü yakınlarında kurulması planlanan İkinci Sınıf Düzenli Depolama Tesisi için Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı, köylülerin tepkisi nedeniyle yapılamadı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Nisan 2013 22:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atık depolama tesisi ÇED toplantısı tepki nedeniyle yapılamadı

Mersin'in Tarsus İlçesi'ne bağlı Kurbanlı Köyü yakınlarında kurulması planlanan İkinci Sınıf Düzenli Depolama Tesisi için Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı, köylülerin tepkisi nedeniyle yapılamadı.

Şişecam Kimyasallar Grubu Soda Sanayii A.Ş. yetkilileri ile İl Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri, ÇED Yönetmeliği gereğince halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için Kurbanlı Köyü Tarım Kredi Kooperatif binasında toplantı yapmak istedi. Ancak bu bölgede depolama tesisi yapılmasına karşı çıkan yaklaşık 200 kişilik grup, tesisin çevreye ve insan sağlığına zarar vereceğini ileri sürerek toplantıyı engelledi.

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipleri de çevrede geniş çaplı önlem aldı. Olay yerine gelen Tarsus Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ali Cerrahoğlu, Tarsus Çevre Koruma Kültür ve Sanat Merkezi Derneği Başkanı Semra Kabasakal ve dernek temsilcileri de destek gruba destek verdi.

Tepkiler üzerine yetkililer, toplantının yapılamadığını tutanak altına alıp, bölgeden ayrıldı.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bölgenin kirletilmesine halkla birlikte sonuna kadar karşı çıkacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber