63 kişilik akil insanlar listesi açıklandı

İşte 'Akil İnsanlar Komisyonu'nda yer alan isimler

Haber Giriş : 03 Nisan 2013 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgilere göre Akil İnsanlar Heyeti toplam 63 kişiden oluşuyor.

Meseleye dair birikimi bulunan ve toplumun çeşitli kesimlerinin itibarını kazanmış olan yazar, sanatçı, akademisyen ve STK temsilcilerinden müteşekkil akil insanlar heyetinin dokuzar kişilik gruplar halinde 7 bölgede faaliyet göstermesi planlanıyor.

Bölgelere göre oluşturulan her grubun birer başkan, başkan vekili ve sekreteri olacak.


*Akil insanlar listesine ilk yorumlar


Başbakanlık, 63 kişilik Akil İnsanlar Heyeti listesini bölgesel olarak belirledi. Listede, Kadir İnanır, Lale Mansur, Abdurrahman Dilipak, Şükrü Karatepe, Vedat Ahsen Coşar, Baskın Oran, Fehmi Koru, Kezban Hatemi, Ahmet Taşgetiren, Etyen Mahçupyan, Hülya Koçyiğit, Orhan Gencebay, Bendevi Palandöken gibi isimler yer alıyor.

7 bölgesel grubun başkanları

Akil İnsanlar Listesi 9'ar kişilik 7 bölgesel gruptan oluştu. Listede Rifat Hisarcıklıoğlu, Can Paker, Tarhan Erdem, Yılmaz Ensaroğlu, Ahmet Taşgetiren, Deniz Ülke Arıboğan, Yusuf Şevki Hakyemez bölge grubu başkanları olarak yer aldı.

Bölgelere göre oluşturulan her grubun başkan, başkan vekili ve sekreteri olacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, akil insanlar heyetiyle yarın saat 18.00'de Dolmabahçe Başbakanlık ofisinde bir araya gelecek.

Akil İnsanlar Heyeti bölgeler itibariyle şöyle;

Akdeniz Bölgesi:

Başkan: Rifat Hisarcıklıoğlu

Başkan Vekili: Lale Mansur

Sekreter: Tarık Çelenk

Üyeler: Kadir İnanır, Nihal Bengisu Karaca, Şükrü Karatepe, Muhsin Kızılkaya, Öztürk Türkdoğan, Hüseyin Yayman.

Doğu Anadolu Bölgesi:

Başkan: Can Paker

Başkan Vekili: Sibel Eraslan

Sekreter: Ayhan Ogan

Üyeler: Mahmut Arslan (HAK-İŞ), Abdurrahman Dilipak, İzzettin Doğan, Abdurrahman Kurt, Zübeyde Teker, Mehmet Uçum.

Ege Bölgesi:

Başkan: Tarhan Erdem

Başkan Vekili: Avni Özgürel

Sekreter: Arzuhan Doğan Yalçındağ

Üyeler: Vedat Ahsen Coşar (TBB) Erol Ekici (DİSK), Hilal Kaplan, Fuat Keyman, Fehmi Koru, Baskın Oran.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi:

Başkan: Yılmaz Ensaroğlu

Başkan Vekili: Kezban Hatemi

Sekreter: Mehmet Emin Ekmen

Üyeler: Murat Belge, Fazıl Hüsnü Erdem, Yılmaz Erdoğan, Etyen Mahçupyan, Lami Özgen (KESK), Ahmet Faruk Ünsal (Mazlum-Der).

İç Anadolu Bölgesi:

Başkan: Ahmet Taşgetiren

Başkan Vekili: Beril Dedeoğlu

Sekreter: Cemal Uşşak

Üyeler: Vahap Coşkun, Doğu Ergil, Erol Göka, Mustafa Kumlu (Türk-İş), Fadime Özkan, Celalettin Taş.

Marmara Bölgesi:

Başkan: Deniz Ülke Arıboğan

Başkan Vekili: Mithat Sancar

Sekreter: Levent Korkut

Üyeler: Mustafa Armağan, Ali Bayramoğlu, Ahmet Gündoğdu, Hayrettin Karaman, Hülya Koçyiğit, Yücel Sayman.

Karadeniz Bölgesi:

Başkan: Yusuf Şevki Hakyemez

Başkan Vekili: Vedat Bilgin

Sekreter: Fatma Benli

Üyeler: Şemsi Bayraktar (TZOB), Kürşat Bumin, Oral Çalışlar, Orhan Gencebay, Yıldıray Oğur, Bendevi Palandöken (TESK).

DOLMABAHÇE OFİSİ'NDE AĞIRLAYACAK

Başbakan Erdoğan, bu tartışmalar arasında Başbakanlık Konutu'nda; Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile bir araya geldi.

Görüşmede, listeye son şeklinin verildiği belirtiliyor. Akil insanlar, Perşembe akşamı saat 18.00'de Dolmabahçe Ofisi'nde yemekli toplantıda bir araya getirilecek. Erdoğan'ın kabulde, hem yürütülen çalışmayı ve gelinen noktayı anlatacağı, hem de akil insanlar heyetinden beklentileri dile getireceği kaydedildi.

Plana göre, Türkiye'nin 7 bölgesine dağılacak olan heyetler, il il STK'lardan esnafa, üniversitelerden kamu temsilcilerine kadar kesimlerle bir araya gelecek ve sempozyumlarda konuşacak. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'yla irtibatlı görev alacak olan heyetlerde 1 Başkan, 1 Başkan Yardımcısı, 1 Sekreter ve 4 üye bulunacak. Erdoğan'ın, bu tespitleri de toplantıda akillere aktarması bekleniyor. Çalışma çerçevesi, hakları, sağlanacak imkanlar, Dolmabahçe zirvesinde anlatılacak.


İKİ FİRE

Akil İnsanlar Heyeti'nde ismi Ege Bölgesi listesinde yer alan TBB Başkanı Coşar, "TBB yönetimi ile teklif geldikten sonra görüştüm ve TBB olarak bu süreçte yer almayacağımızı bildirdim" dedi.

"TEKLİFİ KABUL ETMEDİM"

Akil İnsanlar Heyeti'nde ismi Ege Bölgesi'nde yer alan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar, heyet konusundaki teklifi kabul etmediğini açıkladı.

Konuya ilişkin ANKA'nın sorularını yanıtlayan TBB Başkanı Coşar, heyette yer alması konusunda kendisine teklif geldiğini belirterek, "Böyle bir teklif geldikten sonra Barolar Birliği yönetimi ile konuyu görüştüm, TBB olarak süreçte yer almayacağımızı bildirdim" dedi.

İKİNCİ FİRE EROL EKİCİ OLDU

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici yaptığı açıklamada "Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay beni arayarak 'akil adamlar' arasında yer almamı istedi. Ben de kendisine benim bağlı bulunduğum bir konfederasyon var orayla görüşmeniz gerekir dedim. Sabah bir gazetede ve öğleden sonra Başbakanlık tarafından açıklanan listede ismimi görünce şaşırdım. Kesinlikle listede değilim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber