Gazi polisler 10 Nisan müjdesi bekliyor

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim, gazi polislerin eş ve çocuklarının atamaları ile ilgili sıkıntıların olduğunu belirterek, "Yetkililerin bu işi çözerek bize 10 Nisan Polis Haftası'nda müjdeli haber vermesini bekliyoruz" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2013 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gazi polisler 10 Nisan müjdesi bekliyor

Gazilerin eş ve çocuklarının atamalarında bir takım sıkıntıların olduğunu ifade eden EMŞAV Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim, "Bu sıkıntıları gidermek için İçişleri Bakanlığı'na, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na, Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na gazi arkadaşlarımız ile birlikte ayrı ayrı dilekçe yazdık. Dilekçelerimizin neticesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Daire Başkanlığı bize cevap verdi. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü de bizi arayarak 'problemin en kısa zamanda çözüleceğini' söylediler. Bu konu ile ilgili olarak da Şehit Yakınları ve Gaziler Daire Başkanlığı, 'bir komisyon oluşacağını, yasal bir değişim olacağını ve bu problemin değerlendirileceğini' bizlere bildirdiler. Bizler de buradan gazi gazilerimize bu müjdeyi veriyoruz"< diye konuştu.

Gazilerin eş ve çocuklarının tayin aylarının gelmeden sıkıntılarının giderilmesi gerektiğini belirten Erim, "Biz bu işin tayin ayından önce halledilmesini istiyoruz. Çünkü bu konuda mağdur olan gazilerimiz var. Gazilerimizin tayin olayı yok. Fakat evli olan gazilerimizin eşleri polis memuru ise eşlerinin tayini çıkıyor. Burada aile birliğini korumada da dava açmak zorunda kalıyorlar. Bu da gazilerimizin teşkilata karşı olan sempatisini azaltıyor. Bunların önlenmesi için de gazilerimizin atanma olayının nisan ya da mayıs ayında çıkması gerekmektedir. Bu çalışmalarımıza destek veren herkese teşekkür ederiz. Gaziler olarak biz bu işin peşini bırakmayacağız. Yetkililer bizim problemlerimizi çözmeye çalışıyorlar fakat bu bizim için büyük bir problem. Türkiye genelinde toplam 750 gazi var. Bizde 35-40 gazimizin mağduriyetinin giderilmesi için çaba sarf ediyoruz. Sadece 1 gazimizin mağduriyeti de olsa bu çabanın gösterilmesi gerekir. Çünkü bu insanlar vatan ve millet için çalışırken çeşitli yerlerinden yaralanmışlar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber