19 Aralık 2005'in Önemli Gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2005 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Bakanlar Kurulu, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak.

2- Cumhurbaşkanı Sezer, CHP Genel Başkanı Baykal'ı kabul edecek.

3- NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, Ankara'da...

- De Hoop Scheffer, Dışişleri Bakanı Gül ile kahvaltıda bir araya gelecek.

- Başbakan Erdoğan, De Hoop Scheffer'ı kabul edecek.

- NATO Genel Sekreteri, Bilkent Üniversitesi öğrencilerine hitap edecek.

4- Fransa Savunma Bakanı Michele Alliot-Marie, Milli Savunma Bakanı Gönül'ü ziyaret edecek.

- Fransız Bakan, Başbakan Erdoğan tarafından da kabul edilecek.

5- AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanacak.

6- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde hayırsever işadamı tarafından yaptırılan Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Okulu'nun açılışını yapacak.

7- Devlet Bakanı Tüzmen, Hong Kong'da yapılan Dünya Ticaret Örgütü toplantılarında alınan kararlarla ilgili Ankara'da basın toplantısı yapacak.

8- Milli Eğitim Bakanı Çelik, Dünya Çocukları Birliği tarafından Ankara'da düzenlenen "Sevgi ve Barış İçin Silahlanmaya Hayır" konulu panelin açış konuşmasını yapacak.

9- TBMM Genel Kurulu'nda, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile Yargıtay Başkanlığı'nın 2006 yılı bütçeleri ele alınacak.

10- Siyasi partilerden...

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Balıkesir'in Bandırma, Erdek, Gönen ve Manyas ilçelerinde partisinin teşkilatlarını ziyaret edecek.

- HÜRPARTİ Genel Başkanı Okuyan, parti genel merkezinde basın açıklaması yapacak.

11- KKTC Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Rumların 1974'ten sonra Kuzey'de bıraktığı malların iade, takas ve tazminini öngören yasa tasarısını görüşecek.

12- Türkiye-AB müzakerelerinde tarama süreci...

- Yerleşme hakkı ve hizmetlerin serbest dolaşımına ilişkin ayrıntılı tarama toplantısı Brüksel'de yapılacak.

13- Avrupa Parlamentosu Başkanlar Konferansı Viyana'da yapılacak.

- Avrupa Parlamentosu Başkanı Josep Borrell ile Avusturya Başbakanı Wolfgang Schüssel ortak basın toplantısı düzenleyecek.

14- AB dönem başkanlığını devralacak Avusturya'nın Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik ile bir sonraki dönem başkanı Finlandiya'nın Avrupa İşleri Bakanı Antti Peltomaki, Brüksel'de basın toplantısı düzenleyerek programlarını açıklayacaklar.

15- İsrail'de iktidardaki Likud Partisi, Başbakan Ariel Şaron'un partiden ayrılmasının ardından yeni liderini belirleyecek.

16- TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, Millet ve Vekili İletişim Platformu'nca İstanbul'da düzenlenen toplantıda, "AB'ye Uyum Sürecinde İfade Özgürlüğü" konusunda konuşacak.

17- Avrupa Parlamentosu Türkiye Karma Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, Doğuş Üniversitesi'nce düzenlenen "Müzakere Sürecinde Türkiye ve Avrupa Birliği" konulu konferansta konuşacak.

18- Petrol-İş Sendikası'na üye Tüpraş çalışanları, 2 saat iş bırakma eylemi yapacak.

19- Kızıltepe Olayı Davası Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edecek.

20- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Çek Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı, Japonya-Türkiye Kültürel Değişim Derneği Başkanı ve ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Ross Wilson ile ayrı ayrı görüşecek.

21- İstanbul Üniversitesi 2004-2005 eğitim ve öğretim yılı doktora diploma töreni, AKM'de yapılacak.

22- Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK), İstanbul'da ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Ross Wilson onuruna tanışma toplantısı düzenleyecek.

23- Toplantı...

- Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü, İstanbul'da, "Hububat Piyasalarında Depoculuğun Yaygınlaştırılması" konulu toplantı düzenleyecek.

- TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Taner Yüzgeç, "50 yılda 50 eser" projesi ve projeye seçilen eserlerle ilgili Ankara'da basın toplantısı yapacak.

- Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) petrol boru hattı toplumsal yatırım programının sonuçları, ODTÜ Kongre Merkezi düzenlenen toplantıyla açıklanacak.

24- Vadeli İşlem Borsası'nın performansı...

- Genel Müdür Hamdi Bağcı: "İşlem hacminde spot piyasaları yakalamak için çok fazla beklemeyeceğiz."

- "Bireysel yatırımcıya getirilen vergi istisnası ve seans saatlerimizin uzaması hacmi artıracak, kurumsal yatırımcılar da piyasaya girerse önümüzdeki yıl çok iyi olacak."

- "Sermaye artırımına katılmak istemeyen ortaklar olsa da bu bizim için sorun yaratmaz. Hissedar olmak isteyen büyük yatırımcı çok."

25- Osmanlı tapu arşivi elektronik ortama taşınıyor.

- Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Osmanlı Devleti'nin 15-19. yüzyıllar arasında tuttuğu tapu kayıtlarını bilgisayara aktarmak için proje başlattı.

- Vergi mükelleflerini belirlemek amacıyla hazırlanan kayıtlarda, bugün 21 ülkenin bulunduğu topraklardaki insan sayısı ile tarım ve hayvancılık faaliyetleri hakkında bilgiler yer alıyor.

- Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı:

- "Arşiv, yalnız Türkiye için değil, bir dönem Osmanlı sınırlarında yer almış ülkelerin tarihi açısından da vazgeçilmez bir kaynak."

26- Beyaz et sektöründe yılbaşı beklentisi...

- Kuş gribinin atlatıldığı ortamda hala zararına satış yapıldığı bildirilen sektör, tüketicinin, hindi veya tavuk eti yemenin gelenek haline geldiği yılbaşı gecesinde, beyaz etle barışmasını umuyor.

- BESD-BİR Genel Sekreteri Yüce Canoler: "Sektör için yılbaşının yaklaşıyor olması, bir ümit ışığı."

27- Çölleşme, 250 milyon kişiyi tehdit ediyor...

- Dünya yüzeyinin üçte biri yani 4 milyar hektardan fazla arazi çölleşme tehdidi altında bulunuyor.

- 1997-2020 yılları arasında 60 milyon kişinin çölleşme yüzünden Kuzey Afrika ve Avrupa'ya göç etmesi bekleniyor.

- Bugüne kadar tarımda kullanılan 5.2 milyar hektar kurak arazinin yüzde 70'i çölleşme yüzünden tahrip olurken, her yıl 12 milyon kişi su kıtlığı ve kirli içme suyu nedeniyle ölüyor.

28- "Hasret Çiçekleri"nin sesini duyurma çabası...

- Mersin'de varoş ve köy kadınları tiyatro topluluğu kurdu, senaryo yazarak, provalara başladı.

- Ezilen ve şiddete maruz kalan kadınların yaşamını anlatan "Hasret Çiçekleri" oyunu, ilk kez "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nde sahnelenecek.

- Ümmüye Koçak: "Mankenler şov yapıyorlar. Asıl ezilen bizleriz. TBMM, ezilen varoş ve köylü kadınının sesini duy!"

29- Basketbol ve voleybolda Avrupa kupalarında zorlu bir haftaya daha giriliyor.

- Basketbolda 4 erkek, voleybolda da 2 erkek ve 3 bayan Türk ekibi, kupalardaki mücadelelerini yarından itibaren sürdürecekler.

30- Erkekler Voleybol Birinci Ligi'nde, haftanın son maçında, Ankara'da Ziraat Bankası ile Arkasspor karşı karşıya geliyor.

31- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımların teknik adam ve yöneticileri, haftanın maçları ile ilk yarıyı değerlendirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber