Çukurova rektörü, usulsüz atamaya karşı çıkan daire başkanını kütüphaneye sürdü

Haber Giriş : 20 Aralık 2005 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nun, 5 yıl önce üniversiteden emekli olan veri kayıt ve kontrol işletmenini, yasa ve yönetmeliklere aykırı olarak uzman kadrosuna atadığı belirlendi.

Akınoğlu, bu atamayı doğru bulmayan ve karşı çıkan personel daire başkanını da kütüphanede görevlendirdi.

Üniversitede tıp fakültesi dekanlığı yapan Prof. Akınoğlu, 2004 yılı Ağustos ayında rektör olarak göreve başladı. Daha önce tıp fakültesine bağlı Balcalı Hastanesi'nde çalışmış olan Emel Soyçelik'i insan kaynakları sorumlusu olarak atadı. Ancak Soyçelik'in 5 yıl önce emekli olduğu ve uzman kadrosu için gerekli şartları taşımadığı ortaya çıktı. Soyçelik için daha sonra bir jüri oluşturularak uzmanlık sınavı yapıldı. Sınavda başarılı bulunan Soyçelik, ekim ayından bu yana maaşını insan kaynakları uzmanı olarak almaya başladı. Emel Soyçelik'le birlikte tıp fakültesinde görev yapan kardeşi Fadime Soyçelik de rektörün iltifatına mazhar oldu ve özel kalemde görevlendirildi.

Kararı ?yasaların ihlali' olarak değerlendirip karşı çıkan Personel Daire Başkanı Kurtuluş Turgut, 22 Kasım'da Rektör Akınoğlu tarafından cezalandırıldı. 8 yıldır Çukurova Üniversitesi'nde personel daire başkanlığı yapan Kurtuluş Turgut, Emel Soyçelik'in uzman kadrosuna atanmasına karşı çıktığı için 6 aylığına merkezî kütüphaneye gönderildi. Eski görevine dönmek için idare mahkemesine dava açtığını belirten Turgut, ?Adı geçen kişinin uzmanlığa atanması tamamen yasalara aykırı. Kanunsuz iş yapıldığını Maliye Bakanlığı'na bildirdim.? dedi. Rektör Prof. Akınoğlu ise usulsüzlük olmadığını savundu. ?Biz YÖK, Sayıştay, Maliye tarafından denetleniyoruz. Varsa kanuna aykırı bir durum ortaya çıkar.? diyen Akınoğlu, ?Usulsüzlüğün yeri ve zamanını ortaya koymaları lazım. Ben de söylenenlere usulsüzlük yok derim.? diye konuştu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber