İnebolu itfaiyesi Kastamonu'da bir numara

Kastamonu'nun İnebolu ilçesi Belediyesi İtfaiye filosuna 2 araç daha katıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2013 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İnebolu itfaiyesi Kastamonu'da bir numara

Yeni araçlarla bölgede bir numara olan İnebolu İtfaiyesi makine parkı, kadrosu her türlü araç, ev ve orman yangınlarına köpük ya da su ile müdahale edebilecek kapasiteye sahip duruma getirildi.

Herhangi bir kazada çekici ayırtıcı kesici donanıma sahip olan makine kadrosuna 2 arozöz daha ilave oldu. Almanya'da yaşayan Şakir Günay ile Şaban Karademir'in hibe ettiği araçlar geçtiğimiz gün İnebolu İtfaiyesi araç parkına katıldı. İnebolu İtfaiye filosuna yeni katılan arasözlerden bir tanesi 30 metre yüksekliğe çok kısa sürede ulaşabilen ve 180 derece manevra kabiliyetine sahip bir araç. İkinci arasöz ise 60 metre uzağa, yani 15 metre yükseklikteki bir binaya su ve köpük sıkabilecek güce sahip olup her türlü arazide gidebilecek 4x4 diferansiyele sahip bir araçtır. İnebolu Belediyesi itfaiye ekibi, yeni gelenler ile birlikte, 4 adet merdivenli 8 adet arasöz ve teknik donanım ile Kastamonu ve ilçelerinde birinci sıraya geldi.

Merdivenli arasözü denetleyen İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner 2 yeni itfaiye aracının ilçeye kazandırılması ile ilgili şunları söyledi:

"Yurt dışında bulunan çok yakın dostlarımın hibe ettiği araçlar ile sürekli büyüyen nüfusumuza, her geçen gün gelişen ve büyüyen tam donanımlı diyebileceğimiz itfaiye ekibimizle daha rahat hizmet edeceğiz. Hiç kullanılmaması dileği ile ilçemize hayırlı olsun."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber