Orhan Gazi Semt Konağı hizmete girdi

Kepez Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Orhan Gazi Semt Konağı hizmete açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2013 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Orhan Gazi Semt Konağı hizmete girdi

Kepez Belediyesi'nin meslek ve sanat kursları, bilgi evi çalışmalarının yapıldığı, vatandaşların sosyal, kültürel etkinliklerini yapabileceği Semt Konağı projesinin ikincisi de hizmete girdi. Osman Gazi adı verilen ilk semt konağı, ilçenin doğu bölgesinde bulunan Gazi Mahallesi'nde geçtiğimiz Ocak ayında hizmete girmişti. İlçenin batısındaki mahallelere sosyal ve kültürel belediyecilik alanında hizmet verecek olan Orhan Gazi Semt Konağı'nın yapımı da tamamlandı. Şafak Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde inşa edilen tesiste açılan Antalya Kepez Meslek Sanat Eğitimi Kursları (AKMEK)'nda eğitim başladı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü iç tefrişatında sona gelinen Orhan Gazi Semt Konağı'nda incelemelerde bulundu. Tesis sorumlusundan bilgi alan Başkan Tütüncü, Osman Gazi'den sonra ikinci semt konağını da ilçe halkının hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Semt konaklarının mimarisini, Antalya'nın Kaleiçi'ndeki tarihi evlerinden ilham alarak hazırladıklarını anlatan Başkan Tütüncü, Orhan Gazi Semt Konağı'nda, bölgede yaşayan her yaştan vatandaşlara

sosyal ve kültürel belediyecilik hizmeti sunacaklarını kaydetti.

Tesisin, Ahatlı, Kültür, Yeni Doğan, Şafak, Yeşilyurt, Gülveren ve Ünsal mahallelerine hizmet vereceğini belirten Başkan Hakan Tütüncü, "Semt konağında, bölgedeki kadınlarımızın talebi olan AKMEK'in meslek ve sanat kurslarını açtık. Yine tesiste çocuklar ve gençler için, içerisinde kütüphanenin, bilgisayar, yazıcı ve internetin olduğu bilgi evi kurduk. Bölgedeki vatandaşlarımız, sosyal ve kültürel etkinliklerini tesisteki çok amaçlı salonda yapabilecekler. Çok amaçlı salonda ayrıca sempozyumlar, konferanslar, sergiler düzenleyeceğiz; tiyatro ve sinema gösterileri yapacağız" dedi. Önümüzdeki süreçte semt konaklarının sayısını artırmak istediklerini kaydeden Başkan Tütüncü, "Bir aile yaşam merkezi haline getirmek istediğimiz semt konaklarında sosyal ve kültürel belediyeciliğin en güzel yanlarını Kepezlilere sunmak istiyoruz" dedi.

Toplam 941 metrekarelik alana inşa edilen, içerisinde çok amaçlı 100 kişilik salonla birlikte; mutfak, idari ofis, personel ofisi, AKMEK derslikleri, kütüphane, bilgisayar sınıfı bekleme odası, geleneksel sohbet odası ve camekanlı kafeterya bulunan Orhan Gazi Semt Konağı'nın 650 bin TL'ye mal olduğu bildirildi. AKMEK'in Orhan Gazi Semt Konağı'nda açtığı 6 kursta 575 kursiyer eğitim gördüğü ve kurslara kayıtların ise devam ettiği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber