Anaokulu öğrencilerine bodrumda hapis iddiası

Haber Giriş : 21 Aralık 2005 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te bir grup veli, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Zeynep Gençten Anaokulu'nda eğitim gören çocuklarına şiddet uyguladıkları iddiasıyla okul yöneticileri ve öğretmenler hakkında Gaziantep Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. İddialarla ilgili olarak Gaziantep Cumhuriyet Savcılığı'nca da soruşturma başlatıldı.

ARALARINDA doktor, öğretmen ve kamu görevlilerinin bulunduğu 15 veli, Milli Eğitim Bakanlığı Zeynep Gençten Anaokulu'nda eğitim gören çocuklarının kötü muamelelere maruz kaldığını iddia ederek bir idareci, bir öğretmen, bir stajyer öğretmen ve bir yardımcı bakıcı hakkında, Gaziantep Valiliği ve Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Velilerin suç duyurusu dilekçesindeki iddialar şöyle:

?Yaramazlık yapan çocuklar, okulun bodrum katındaki depo olarak kullanılan odalara tek başına kapatılarak dışarı çıkmaları engellenmek suretiyle cezalandırılıyor. Bu öğrenciler yemek saatinde de yemekhanede, yönleri duvara çevrili olarak ayakta tutuluyor. Yemek verilmeyen öğrencilere, döndüklerinde, ?Siz cezalısınız. Size yemek yok' deniliyor.'

Gelişmelerin ardından 28 öğrencinin bulunduğu Kelebek Sınıfı'ndan yarısından fazlasının okula gitmediği, bu çocuklardan bazılarının başka okullara nakillerinin yapıldığı, bazılarının ise aileleri tarafından psikolojik tedavi yaptırıldığı öğrenildi.

Bu arada okulun tüm sınıflarında kamera sistemi olduğu, müdür odasında sınıfların izlendiği, ancak iddialarla ilgili kayıt olup olmadığının sorulması üzerine Müdür Vekili Nurşen Saraçoğlu'nun görüntülerin kaydedilmediğini, silindiğini söylediği iddia edildi. Saraçoğlu, okulda 6 yıldır idareci olarak görev yaptığını belirterek şöyle konuştu:

?Okulumuzda 15 öğretmen, 380 çocuğa eğitim veriyor. Bizi hedef alan bu iddiaların tümü yalan. Benim koltuğumda gözü olanların kurduğu komployla karşı karşıyayım. Bu asılsız iddiaları ortaya atanları iddialarını ispat etmeye çağırıyorum. Biz böyle sistematik bir şiddet içeren uygulamayı yapmış olsaydık, 380 öğrencinin velileri bu iddiaları bir gün ispatlayıp mutlaka gereğini yapardı. Çünkü her çocuğun bir annesi ve babası var, çocuklarına yönelik böyle bir şiddet karşısında sessiz kalamazlar.'

hürryet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber