Uzmanlardan ishal uyarısı

Muş Bulanık Sağlık Grup Başkanı Rıdvan Selvi, mevsim değişikliği nedeniyle görülmeye başlayan ve yaz mevsiminde sıkça görülen ishale karşı korunma ve kızamık aşı yaptırmak isteyenlerin aşılarını yaptırabileceğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2013 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uzmanlardan ishal uyarısı

Selvi, sağlıklı insanların kızamık aşı olmasından yana olmadığını ancak kronik ya da ağır şeker hastalığı, astım, bronşit, kalp rahatsızlığı ve 65 yaş üstü olanların aşı yaptırabileceğini ifade ederek, "Vatandaşlar sık sık enfeksiyon geçiren çocukların dışında kalan çocuklara herhangi rahatsızlığı yoksa aşı yaptırmasınlar. Sadece çocukların bakımında genel temizliğe ve hijyene dikkat edilmelidir. Yetişkinlerde hijyen konusunda dikkatli olmalıdır" dedi.

Sağlık Bakanlığı'ndan geldiklerini belirterek, sağlık ürünlerini sattıklarını söyleyen kişilere inanmamaları konusunda vatandaşları uyaran Selvi,

"Vatandaşlarımız bu konuda dikkatli olsunlar. İlçemizde kızamık hastalığına karşı vatandaşlar duyarlı olsunlar. Özellikle ilçemizde ana okul öğrencilerini ve bebeklerin kızamık aşılarını öne aldık.

Bahar ayların başlamasıyla birlikte çevre su teknisyeni ilçemize bağlı köy ve beldelerde su depolarını kontrol ederek klorlama yapılıyor" şeklinde konuştu.

Bundan sonra ölüm raporunu kesinlikle biz vermeyeceklerini ifade eden Selvi, "Gözümüzle görmediğimiz hiçbir ölüme rapor vermeyiz. Ölüm esnasında hem imamları hem de muhtarları bu konuda bilgilendirdik vatandaşlar bu konuda duyarlı olsunlar. Ölümlerde 0 530 407 54 19 nolu numarayı arayıp ölümleri bildirsinler. Bildirmedikleri takdirde ölüm raporu vermeyiz. İlçe merkezinde 10 tane aile sağlık merkezimiz var. Her bir sağlık merkezinde kayıtlı 3 bin 500 kişi var. Bunlardan bazıları kayıtsız ve ikametleri ilçe dışında olduğu için, ilçe merkezinde aile sağlık merkezi belirlediği kesin nüfus ise 26 bin 630 dur. Bazen Şartlı nakil transferi (ŞNT) parasında sıkıntı yaşıyoruz. Vatandaşlar para almadıkları zaman doktorlarımızı suçluyorlar. Bununla sosyal yardımlaşma ilgileniyor. İlçe sağlık grup başkanlığı olarak bulanık ilçesinde okullarda salgın hastalıklara karşı tarama devam ediyor" şeklinde sözlerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber