Kadın milletvekilleri 'altın günü'nü Meclis'e taşıdı

Haber Giriş : 21 Aralık 2005 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadın milletvekilleri, evhanımlarının kendi aralarında düzenledikleri 'altın günü'nü Meclis'e taşıdı. Zeynep Tekin Börü'nün davetine CHP ve AK Partili kadın vekiller katılırken, erkek milletvekillerinin ise ziyafete davet edilmediği öğrenildi.

Meclis'in kadın vekilleri düzenledikleri 'sarımsaklı köfte' partisiyle aralarındaki buzları eritip, kaynaştı. AK Parti Adana Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin Börü, Meclis lokantasında kendi elleriyle yoğurduğu sarımsaklı köfteleri CHP ve AK Partili kadın milletvekillerine ikram etti. Börü'nün Meclis lokantasında verdiği 'sarımsaklı köfte' ziyafetine erkek milletvekilleri ise davet edilmedi.

BUZLARI ERİTEN KÖFTE

Evkadınlarının kendi aralarında düzenledikleri ve mutfak maharetlerini sergiledikleri altın gününe benzeyen organizasyonda, sarımsaklı köfte yoğuran AK Partili Börü, 'spesiyalitesinin' tarifini de isteyen vekillere verdi. Börü sarımsaklı köftenin bulgur, kimyon, Adana yöresinin biber salçası, un ve yumurtanın yoğrulmasıyla oluştuğunu anlattı. Sarımsaklı köfte ziyafeti pazar günü Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya bağlı kurumların bütçesi görüşülürken gerçekleştirildi. Börü'nün sarımsaklı köfte ziyafetine Devlet Bakanı Nimet Çubukçu başta olmak üzere CHP'den Nevin Gaye Erbatur, Türkan Miçooğulları ve Canan Arıtman ile AK Parti'den Fatma Şahin, Semiha Öğüş ve Gülseren Topuz katıldı.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı bütçesinin görüşmeleri sırasında birbirlerini sert dille eleştiren AK Parti ve CHP milletvekilleri arasındaki gerginlik ise 'sarımsaklı köfte' ziyafetinde giderildi.

KUAFÖRÜ ELEŞTİRDİLER

Kadın milletvekillerinin 'altın günü' gibi gerçekleşen 'sarımsaklı köfte' ziyafetinde siyaset konuşulmadı. Vekillerin ana gündem konusunun Meclis kuaförü olduğu öğrenildi. Bayan vekillerin şikayeti, Meclis'teki bayan kuaför salonunun yenilenmesine rağmen burada çalışan kuaförlerin düzgün saç kesimi ve modeli yapamaması.

Davet edilmeyi isterdik

AK Parti Adana Milletvekili Zeynep Tekin, "sarımsaklı köfte" ziyafetine erkek milletvekillerini neden çağırmadığını açıklarken, "Kadın milletvekilleri ile birlikte olmak istedik. Bundan doğal birşey olamaz. Bir başka gün yine sarımsaklı köfte yapar erkek milletvekillerini çağırırım" dedi. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Fatih Arıkan ise "Köfte ziyafetine erkekleri de davet etmesini beklerdik. Ayrımcılık yapması doğru olmadı " dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber