Yurtlardan 168 dahi ışıldadı

Aile Bakanlığı, Çocuk Esirgeme Kurumları’nda kalan üstün zekalı 168 çocuğa şans kapısını açtı. İki yıllık taramanın ardından tespit edilen küçük Einstein’lar anadolu, fen, güzel sanatlar ve spor liselerine yönlendirildi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Nisan 2013 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahmet Fatih Erturan

MİLLİ Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliği yaparak, Çocuk Esirgeme Kurumları'nda kalan 6-18 yaş grubundaki 12 bin 904 çocuk taradı. 2 senedir uygulanan testler ve gözlemler sonucunda 168 üstün zekalı ve yetenekli çocuk tespit edildi. Bu çocuklar üzerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in talimatıyla hassas bir çalışma başlatıldı. Çocukların yetenekleri ve alanlarına göre eğitim almaları için gerekli çalışmalar yapıldı.

Eğitim süresince burs hakkı

168 dahi gelişimleri için, Bilim ve Sanat Merkezlerinin (BİLSEM) yanı sıra Anadolu Liseleri, Fen Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liselerine gönderildi. Ayrıca çocuklar yeteneklerine uygun destek eğitimi alacakları kurslara da yönlendirildi. Bu eğitim kurumlarına yönlendirilen çocukların birinci dönem akademik başarılarının arttığı tespit edilirken, çocukların akademik başarılarının artması için de çalışmalar hızlandırılarak özel okullara gönderiliyor. Ayrıca üstün zekalı çocuklar eğitimleri süresince burs alacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber