Erdoğan: Egemen efendi ne işin var otur

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulunuyor. İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2013 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnsan varsa tüketim, üretim, yatırım var. İnsan yoksa bunların hiçbiri yok Öyleyse hele hele bizler bu işteki hassasiyetimizin manevi bilinci içinde de olmamız lazım

Çoğalacağız, onunla da iftihar edeceğiz. Yıllarca bu ülkede doğum kontrol yaptırmak suretiyle bu milletin neslini kurutmak gayesi içinde olanlar oldu. Bu milletin ayağa kalkması için en az 3 kişi diyorum.

İKTİDAR KORKAKLARA GÖRE BİR YER DEĞİL

Öyle meslekler vardır ki cesaret ister, yürek ister. İşadamlığı, girişimcilik, ihracatçılık cesaret isteyen, yürek isteyen bir mevkidir. Korku varsa büyüme olmaz. İşadamı, iş dünyası ne kadar cesur olursa, ne kadar girişken olursa başarı da o kadar yüksek olur.

Aynı şey siyaset için de iktidar için de geçerlidir.Siyaset de iktidar da korkaklara göre bir yer değildir. Başbakan, bürokrat korkarsa o ülke ileriye doğru bir adım atamaz.

RİSK ALMAYABİLİRDİK

Bir çok yerde önümüzde hala engeller var. Bunları aşmamız lazım ama aşamıyoruz. Risk alınmazsa, heyecan, coşku, aşk olmazsa o ülke ileriye doğru tek bir adım atamaz, yerinde sayar, hatta geriye gider. Türkiye olarak biz bunu çok acı tecrübelerle yaşadık. Değişimden, reformdan, yatırımdan, özgürlükten korktular.

Hükümet olarak biz de risk almayabilirdik, idarei maslahatı bir yöntem olarak tercih edebilirdik, statükoyu daha da güçlendirmeyi seçebilirdik. Milletten yetkiyi alır, rehavet içinde biz de günümüzü gün edebilirdik.

EGEMEN EFENDİ NE İŞİN VAR OTUR

Ülke ülke dolaşıp anlaşmalar yapmayabilirdik. Egemen efendi senin ne işin var, otur, AB ülkelerini neden dolaşıyorsun. Zafer bey senin ne işin var, otur ya

Alacağız işadamlarımızı yanımıza onlarla beraber fellik fellik dünyayı dolaşacağız dedik. Zaman zaman bazı dostlar bizi sevdiği için zaman zaman söylüyor: Biraz da kendine zaman ayır diye. Biz de diyoruz ki bu can bu bedende oldukça bu yolda koşmaya, ölmeye hazırız.

KOLTUĞA OTURUNCA KALKMAYI BİLMİYORLAR

Biz neden 3 dönem dedik. Birileri bu koltuğa oturunca kalkmayı bilmiyor. Başbakan olur ömrü orda geçer. Arkadan nesiller geliyor. O nesiller de gelse ve oralarda otursalar olmaz mı? Biz büyükler olarak, babalar olarak bizleri aşacak nesilleri yetiştiremiyorsak yazıklar olsun bize. Bir dönem ara ver, seni tekrar getiriyorlarsa seni tekrar oraya getirsinler. Bu kan değişimi çok önemli. Bunu başarınca o ülke kolay kolay yıkılmaz.

ÇIKARACAKLARI ADAM BAŞKAN SEÇİLEMEZ DE ONDAN

Başkanlık sisteminde ana ve yavru muhalefetin lideri parlamenter sistem yeter, bunlar padişahlık özlemi içinde diyorlar bize. Çıkaracakları adamların başkan olmaz ihtimali olmadığı için, bu endişeyi taşıdıkları için kaygılılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber