Selçuklu kongre merkezi yükseliyor

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kelebekler Vadisi ve Selçuklu Kongre Merkezi inşaatlarının hızla devam ettiğini belirterek, Konya'yı Anadolu'nun Kültür Başkenti haline getirecek Kongre Merkezi'nin temel atma töreninin kısa süre içinde yapılacağını söyledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2013 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Selçuklu kongre merkezi yükseliyor

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kelebekler Vadisi ve Selçuklu Kongre Merkezi inşaatlarının hızla devam ettiğini belirterek, Konya'yı Anadolu'nun Kültür Başkenti haline getirecek Kongre Merkezi'nin temel atma töreninin kısa süre içinde yapılacağını söyledi.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte ilçeye kazandırılan yatırımları yerinde inceledi. Gezi programı, Sille'de yürütülen çalışmalarının incelenmesi ile başladı. Sille Barajı kamp rekreasyon alanı incelenirken, restorasyonu tamamlanarak ziyaretçi kabulüne başlayan Aya Eleni Kilisesi ziyaret edildi. Yapımı tamamlanan Selçuklu Kanyon Park ile yapımı hızla devam eden Kelebekler Vadisi ve Selçuklu Kongre Merkezi'ndeki çalışmalar da incelendi. Gezi sırasında birim müdürlerince yapılan bilgilendirmede; Gevher Hatun ve Selçuki Hatun Mahalle Konakları, Aydınlıkevler Yaşam Merkezi, Şehit Ufuk Başarı Aile Sağlığı Merkezi, İl Halk Sağlığı Laboratuvarı, Kanyon Park inşaatlarının tamamlanarak kısa süre sonra hizmet verecek duruma getirildiği, inşaatı tamamlanan bazı tesislerde ise hizmet verilmeye başlandığı belirtildi. Ayrıca, Sancak ve TOKİ'de planlanan yüzme havuzlarında da inşaat çalışmalarının başladığı ifade edildi.

KONGRE MERKEZİ TEMEL ATMA AŞAMASINDA

Selçuklu Belediyesi olarak ekip ruhu ile hizmet ürettiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Bugün Selçuklu Belediyesi'nin tüm başkan yardımcıları ve müdürlerimizle birlikte ilçemize yapılan hizmetleri tek tek yerinde inceledik. Spor salonları, yüzme havuzları, hanım lokalleri, kanyon park, kelebekler vadisi ve kongre merkezine bir gezi düzenledik. Kongre Merkezi'nin inşaatı hızla devam ediyor. Kısa sürede temeli atılmış olacak. Selçuklu Belediyesi'nin en büyük yatırımını, 63 milyon TL bedelle, Anadolu'nun en büyük kongre merkezini inşa ediyoruz. Ana salonu 2 bin 200 kişiden oluşan, 1000 kişilik tiyatro salonu bulunan, bin 300 kişinin aynı anda yemek yiyebileceği bir alanın olduğu, ayrıca 250 kişiden 15 kişilik salonlara kadar toplam 18 salonda büyük bir kompleks inşa ediyoruz. Böylece Konya'da kongre turizmine ait önemli bir merkez ortaya çıkmış olacak. Kongre merkezini 17 Aralık'a yetiştirmeye çalışıyoruz. Şuanda 150 civarında işçi hızla çalışmalara devam ediyor. Selçuklu Belediyesi Spor Salonumuz hem spor salonu, hem de kongre merkezi olarak kullanılıyordu. Spor salonlarından kongre turizmini kurtarmak, sosyal ve kültürel etkinlikleri nitelikli salonlarda yapmak amacıyla bu proje geliştirildi. Özellikle hızlı trenden sonra Konya'nın ulaşımında ciddi bir artış meydana geliyor. Konya'nın ekonomisine ciddi bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Mimarisi ile örnek bir tesis inşa ediliyor. Hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber