Demirtaş'tan ilçe ziyaretleri

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, hafta sonunda Samsat ve Kahta ilçelerine giderek çeşitli incelemelerde bulundu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2013 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Demirtaş'tan ilçe ziyaretleri

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, hafta sonunda Samsat ve Kahta ilçelerine giderek çeşitli incelemelerde bulundu.

İlk olarak Samsat ilçesine giden Vali Mahmut Demirtaş, Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin kabrine giderek, 16 Nisan'da temeli atılacak cami için sahabe alanında yapılan çalışmaları yerinde inceleyip, Samsat Kaymakamı İsmail Sündük'ten yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Sahabe alanında yapılan çalışmaları yerinde gören Vali Mahmut Demirtaş, "Daha önce 25 dönümlük bir alan olan sahabe alanını devlet hazinesine ait alanlarında tahsisi ile birlikte bin dönüme ulaştırdıklarını kaydederek, bu alanların tapu tescil, ifraz ve parselasyon işlemlerini tamamladık. Sahabe alanında şu anda gece gündüz demeden çalışmalar çok seri bir şekilde devam etmektedir. Caminin temele hazır hale getirilmesi için şimdiye kadar yaklaşık 50 Bin metre küplük hafriyat kazıldı ve çevre alanlara dolgu malzemesi olarak kullanıldı. Caminin Mimari projesi ve zemin etüdü tamamlanmış ve temelinin atılmasına hazır hale getirilmiştir. Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın katılımı ile 16 Nisan 2013 Salı Günü camimizin temelini atacağız. Temelini atacağımız cami 5 bin 250 metre kare alanı ile bu bölgenin en büyük camisi olacaktır. Burada yapılan çalışmaların her noktasında büyük bir emek veren Adıyaman, Kahta ve Samsat Belediye Başkanlarımıza, Sivil Toplum Örgütlerimize, işadamlarımıza ve katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra Kahta ilçesine bağlı Erikdere köyünün Aktoprak mezrasına geçen Vali Mahmut Demirtaş, vatandaşlarla biraraya gelerek,

köye yapılacak olan 18 derslikli okulun arazisini gezerek, incelemelerde bulundu. Burada kendisine yoğun ilgi gösteren çocuklara çikolata ve şeker dağıttı. Buradaki temaslarının ardından Akıncılar beldesine geçen Vali Demirtaş, Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çatinkaya'yı ziyaret etti. Akıncılar beldesine yapılacak olan 8 derslikli lisenin arsasını gezip, okulun yapılacağı alan ile ilgili Kahta Kaymakamı Metin Esen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Alkayış'tan bilgi aldı. Adıyaman il ve ilçelerinin okul ve derslik sıkıntılarının çözülmesi noktasında mesai mefhumu gözetmeksizin Valilik olarak yoğun gayret serf ettiklerini belirten Vali Mahmut Demirtaş, "Çünkü her şeyin temel başlangıç noktası eğitimdir. İlimiz ve ilçelerinde yapacağımız yeni derslik ve fiziki iyileştirmelerle Adıyaman'ın eğitim seviyesini üst noktalara taşımayı hedefliyoruz" dedi.

Aktoprak köyü ve Akıncılar beldesindeki incelemelerinin ardından Kahta Organize Sanayi Bölgesi'ne geçen Vali Mahmut Demirtaş, Kahta Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan yol yapım çalışmalarını denetleyerek, yolun durumu ile ilgili yetkililerden bilgi alıp, yolun bir an önce bitirilmesi talimatını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber