Bulut'tan Roman ailelere ziyaret

Aile ve Sosyal Politikalar Mersin İl Müdürü Selahattin Bulut, Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Turgut Reis Mahallesi'nde de yakın zamanda bir toplum merkezi açacaklarını bildirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2013 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bulut'tan Roman ailelere ziyaret

Nisan Dünya Romanlar Günü dolayısıyla Mersin Romanlar Derneği ve merkez Akdeniz ilçesine bağlı Turgut Reis Mahallesi'nde oturan Roman ailelerinin evlerini ziyaret etti. Akdeniz Roman Federasyonu Başkanı Ali Daylam'ın da eşlik ettiği Bulut, Roman ailelere çeşitli hediyeler verdi. Roman vatandaşların Dünya Romanlar Günü'nü kutlamak ve sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla mahallelerine daha öncede sık sık ziyarete geldiğini belirten Bulut, "Roman vatandaşlarımızın yaşadığı bu mahallede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza bağlı bir toplum merkezi açacağız. Toplum merkezinin şu anda binası hazır, yakında iç donanım ve ihtiyaçları tamamlanınca hizmete girecek" dedi.

Toplum merkezinin, anne-babalarının yanı sıra özellikle çocukların sosyal ve kültürel faaliyet yapacağı merkez olacağını ifade eden İl Müdürü Bulut, ayrıca öğrenimine devam eden çocukların da derslerini takviye ve etüt programlarının bu merkezde uygulanacağını dile getirdi. Bulut, toplum merkezinin bu mahallelerde her yaştan erkek, kadın ve çocuklara hizmet veren cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

Akdeniz Roman Federasyonu Başkanı Dalyam da mahallelerini ziyaret ettiği ve sorunları ile yakından ilgilendiği için Bulut'a teşekkür etti. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber