Sıcaklıklar Doğu'da 8 ila 14 derece azalacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Nisan 2013 09:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sıcaklıklar Doğu'da 8 ila 14 derece azalacak

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Osmaniye, Hatay, Adana'nın doğu kıyı ilçeleri, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Orta ve Doğu Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu'da 8 ila 14 derece olmak üzere doğu bölgelerde azalacağı, batıda önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Rüzgarın; yurdun kuzey ve batı kesimlerinde kuzeyli, diğer yerlerde güney ve güneybatı, zamanla Marmara'da güney ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Osmaniye, Hatay, Adana'nın doğu kıyı ilçeleri, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, vb.) ilgilerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgilerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağışlar vb.) ilgilerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber