Mübaşirlere neden umut verildi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Nisan 2013 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mübaşirlere neden umut verildi?

Madem; mübaşirler GİH sınıfına geçirilmeyecekti, neden umut verildi ?

Özellikle Adalet Bakanlığı gibi bir kurumun en tepesinde olan ismin maiyetinde çalışan personelden mübaşirlerin Yardımcı Hizmetler Sınıfından, GİH sınıfına geçirilmesine ilişkin daha önce çalışmada bulunması ve bu çalışmanın kanun teklifine dönüştürülmesi;ancak bu kanun teklifinin Başbakanlıktan meclise farklı bir şekilde sunularak mübaşirlerin GİH sınıfına geçirilmesine ilişkin kanun maddesinin değiştirilmesi mübaşirlerin mağduriyetlerine neden olmuştur.

31 Ocak 2012 tarihinde Memurlar.Net'te yayımlanan “Adalet Bakanlığı mübaşirleri unutmamalı” konulu haberde adliye çalışanlarından mübaşirlerin Yardımcı Hizmetler Sınıfından, Genel İdari Hizmetler sınıfına geçilmesine ilişkin kanun teklifi verildiğine değinilmiştir, daha sonra mübaşirlerin GİH sınıfına geçirilmesine ilişkin madde değiştirilmiştir, yapılan bu değişiklik ise mübaşir olarak görevlerin idame eden personelin çalışma barışını olumsuz etkilemiştir.

13 Aralık 2012 tarihinde Memurlar.Net'te yayımlanan “Ergin: Mübaşirlerin GİH'e geçirilmesi söz konusu değil” konulu haberde, mübaşirlerin GİH sınıfına geçirilmesinin söz konusu olmadığına ilişkin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in açıklamasına yer verilmiştir.

Yukarıda da açıklandığı üzere, mübaşirlerin GİH sınıfına geçirilmesine ilişkin 23.01.2012 tarihinde, Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun Tasarısı hazırlanmıştır. Daha sonra Adalet Bakanlığı 30.01.2012 tarihinde ilgili kanun tasarının Başbakanlıkta bulunan "Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun Tasarısı" Başbakanlığın 30/1/2012 tarih ve 464/544 sayılı yazısı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderildiğine ilişkin duyuru yayımlamıştır.

Madem, mübaşirler GİH sınıfına geçirilmeyecekti, bu şekilde bir kanun tasarısı neden hazırlandı ve neden mübaşirlerin GİH sınıfına geçirileceğine ilişkin umut verildiği izahı gerektiren başka bir konuyu oluşturmaktadır.

Adli hizmetlerin oluşumunda önemli faktör sağlayan mübaşirlerin biran önce GİH sınıfına geçirilmesi hususunda gerekli kanuni düzenlemelerin yapılması dileğiyle.

Memurlar.Net Forum
Adalet Personeli Kategorisi Editörü
' ÇOTANAK '

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber