Bakan Çelik'e çağrı: Danışmanını değiştir

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Aralık 2005 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, danışmanlarınca yanlış yönlendirildiğini ve danışmanlarını biran önce değiştirmesi gerektiğini belirterek, eğitim çalışanlarının sorunlarının dışında "Yeşil Kutu" projesine imza atılması ve milyarlarca liralık kredilerin bu projeye harcanıyor olmasının yanı sıra projenin "reform" havası içinde verilmesinin eğitim camiasını "incittiğini" bildirdi.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, Bakan Çelik'in, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ile Merkezi ve Doğu Avrupa Bölgesel Çevre Merkezi İcra Direktörü Marta Szigett Bonifert'in, çevre bilinci kazandırılması amacıyla okullara ''Yeşil Kutu'' gönderilmesine yönelik protokolü büyük bir reform ve yenilik havasıyla imzalamış olmasını farklı bir üslupla eleştirdi. Avcı, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamasında projeyi sunanların eğitimin asıl sorunlarını gizlediklerini ve şov yaptıklarını ileri sürdü. Avcı, çok sayıda öğrencinin parasızlıktan zorunlu eğitime bile devam edemediğini vurguladığı açıklamasında, "On binlerce öğretmenimiz ağır ekonomik şartlar altında bunalmışken, çağdışı eğitim sistemi yüzünden öğrencilerimiz bol bol sıfır çekerken, böyle bir projeye milyarlarca liralık kredilerin harcanıyor olması bizi incitmiştir. Bu projeyle kamuoyunun dikkati, eğitimin asıl sorunlarından uzaklaştırılmaya çalışılmaktadır" dedi.

Avcı, açıklamasında Bakan Çelik'e de seslenerek, eğitimin asıl sorunlarına el atılması gerektiğini bildirdi. Avcı, eleştirilerini ağırlaştırdığı açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Öğrencilerin ihtiyacı yeşil kutucuklar değil, derslik ve öğretmen açığının kapatılmasıdır. Öğrencilerin talebi 50-60 kişilik dersliklerde, birleştirilmiş sınıflarda, sağlıksız ve ilkel koşullarda eğitim görmekten kurtulmaktır. Sayın Bakan, gerek Dünya Bankası'ndan, gerek AB'den, gerek UNİCEF'den aldığı hibe ve kredileri bu tür boş ve beyhude işlerle adeta heba etmektedir. Sayın Bakanı uyarıyoruz, tercüme odalarında proje hazırlayan, eğitimin sorunlarından bihaber uzmanlarınızı lütfen değiştiriniz ve sizi gülünç duruma düşüren bu danışmanlarınızdan derhal kurtulunuz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber