Aşkın davasına katılan 4 akademik personel hakkında soruşturma başlatıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2005 19:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın hakkında açılan davada, "fişlendikleri" iddiasıyla duruşmaya müdahil olarak katılan 5'i YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde görevli 8 öğretim görevlisinden 4'ü hakkında, görev yerini izinsiz terk etmekten idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Rektör Aşkın hakkında, "Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulmuş örgüt faaliyetleri çerçevesinde, ihaleye fesat karıştırmak ve resmi evrakta sahtecilik" suçlamasıyla açılan ve 14 Aralık 2005 günü Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, fişlendikleri gerekçesiyle müdahil olarak katılan YYÜ Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ramazan Şekeroğlu, Temel Tıp Bilimleri Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Haluk Dülger, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdurrahim Öner ve Yrd. Doç. Dr. Bülent Özbay hakkında soruşturma başlatıldı. Mahkemeye gitmek için izin dilekçesi bırakan ancak herhangi bir yetkiliye bilgi vermeden görev yerinden ayrılan İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Reha Erkoç'un ise uyarıldığı belirtildi.

YYÜ Dekanı Prof. Dr. Mansur Kamacı'nın imzasıyla öğretim görevlilerine gönderilen 19 Aralık 2005 tarihli yazıda, "14.12.2005 günü Rektör Sayın Yücel Aşkın'ın duruşmasına idareden izin almadan müdahil olarak katıldığınıza dair dekanlığa bilgi ulaşmış bulunmaktadır. Kurumdan izin almadan görev yerini terk ettiğinizden dolayı yazılı savunmanızı 7 gün içerisinde vermenizi rica ederim" denildi.

Bu arada, haklarında soruşturma başlatılan öğretim görevlileri herhangi bir açıklama yapmazken, YYÜ Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü aracılığıyla açıklamada bulunan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahsur Kamacı ise mahkeme için kendilerine kimlerin katılacağı konusunda herhangi bir mahkeme celbi gelmediğini ve harkadaşlarının mahkemeye müdahil olarak katıldıkları için değil, izinsiz görev yerlerini terk ettiklerinden dolayı haklarında soruşturma başlatıldığını kaydetti. 29 Aralık 2005 tarihinde 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar görülecek olan davanın ikinci duruşmasına kimlerin katılacağı konusunda kendilerine mahkeme celbi geldiğini ifade eden Prof. Dr. Kamacı, müdahillerin mahkemeye gitmelerini engellemek gibi bir şeyin söz konusu olmadığını ancak yine de dekanlıktan izin almaları gerektiğini kaydetti.

Rektör Aşkın'ın ev ve makam odasında yapılan aramalarda 418 kişi hakkında hazırlanmış özel bilgilerin ele geçirilmesi üzerine Van Cumhuriyet Başsavcılığı, "Kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetmek ve toplamak, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" suçlamasını dava dosyasına eklemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber