Müezzinoğlu: Bakanlık yazışmalarında T.C. kaldırılmamıştır/ Video

"25 Ekim 2012'de yapılan bir hadise bir haftadır gündeme getiriliyorsa bu Türkiye'nin gündemini farklı yere çekme amacı olanlara bir fırsattır. Bu fırsatı kimseye vermeyiz. Türkiye Cumhuriyetini de bunlarla tartışılır hale getirmeyiz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2013 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı yazışmalarının hiçbirinde T.C. ibaresinin kaldırılmadığını söyleyen Bakan Mehmet Müezzinoğlu, "25 Ekim 2012'de yapılan bir hadise bir haftadır gündeme getiriliyorsa bu Türkiye'nin gündemini farklı yere çekme amacı olanlara bir fırsattır. Bu fırsatı kimseye vermeyiz. Türkiye Cumhuriyetini de bunlarla tartışılır hale getirmeyiz" dedi.

Ege Bölgesi'nde yayım yapan basın yayın kurumlarının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelen Bakan Müezzinoğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Son günlerde gündeme getirilen T.C. logosu tartışmalarına değinen Müezzinoğlu, geçen yıl mart ayında bu konuda kurumsal çalışmaların yapıldığını söyledi.


*Müezzinoğlu: T.C. tartışması beni çok üzdü

*Müezzinoğlu: Logoya da T.C. yi koyacağız/Video


"Bakanlık yazışmalarının hiçbirinde T.C. kaldırılmamıştır'' diyen Müezzinoğlu, şunları söyledi: "Yalnızca kurumsal çalışmalar sonucunda 25 Ekim tarihli genelgede logo değişikliğinin altındaki T.C. ibaresinde Sağlık Bakanlığı bırakılmış ama yan tarafında da Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı yazıyor. Ondan sonraki kurumsal yapıda Halk Sağlığı Kurumu, Kamu Hastaneleri Kurumunun başında Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı yazıldıktan sonra tekrar Türkiye Cumhuriyeti Halk Sağlığı Kurumu, Türkiye Cumhuriyeti Kamu Hastaneleri Kurumu yazmaya gerek yok. Başta Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı var. Ondan sonra kurumların altında da yazılmasına gerek yok denmiş. 25 Ekim 2012'de yapılan bir hadise bir haftadır gündeme getiriliyorsa bu Türkiye'nin gündemini farklı yere çekme amacı olanlara bir fırsattır. Bu fırsatı kimseye vermeyiz. Artı, Türkiye Cumhuriyetini de bunlarla tartışılır hale getirmeyiz. Logomuzun altına da T.C'yi koyduk. Dolayısıyla tartışılacak bir konu yok.''

SÜT ANNELİĞİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Süt anneliği merkezleriyle ilgili soru üzerine Bakan Müezzinoğlu, ''Süt anneliği merkezlerini hastanelerimizde kurmakla ilgili kanun çalışmalarını yapıyoruz. Mayıs ayında hükümete ve Meclise getirmeyi planlıyoruz. Meclis kapanmadan bu dönemde de yasalaşması çalışmaları devam edecek'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber